Brainstorming: apa iku, fungsi lan carane nindakake

brainstorming

Brainstorming, yaiku brainstorming ing basa Spanyol, Iku salah siji saka Techniques paling dikenal lan sing mesthi bakal digunakake ing sawetara kesempatan. Nanging apa sampeyan ngerti kabeh sing tegese iki?

Metodologi iki mbantu sampeyan ngasilake ide, nanging kanggo entuk lan nggawe 100%, sampeyan kudu ngerti kepiye dikembangake, kunci lan aspek liyane sing kudu digatekake. Go kanggo iku?

Brainstorming: apa teknik iki

Brainstorming

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, brainstorming, uga dikenal minangka brainstorming, minangka teknik sing digunakake kanggo ngasilake ide. Tujuane kanggo nemokake akeh sing bisa., sanajan mengko sampeyan kudu njelasno saben siji kanggo ndeleng yen iku layak karo masalah ing tangan.

Contone, sampeyan bisa brainstorming jeneng kanggo merek. Kanthi cara iki, gagasan diwenehi banjur dianalisis kanggo pungkasane tetep karo wakil sing paling akeh utawa sing paling disenengi lan cocog karo sing dikarepake.

Biasane, brainstorming dipraktikake ing grup amarga kanthi cara iki bisa luwih kreatif nalika menehi solusi utawa gagasan babagan apa sing wis diajokake. Nanging, iki ora ateges ora bisa digunakake kanthi individu, sampeyan uga entuk asil sing apik banget.

Salah sawijining kunci kanggo brainstorming iki yaiku ora ana sing bisa disensor. Sing, senajan konyol, gampang utawa ora penting, mesthine ana ing antarane kabeh gagasan. Sepisanan iku ora disaring, mung dijaluki gagasan-gagasan amarga mengko bakal disinaoni.

Wong pisanan sing ngrumusake teknik iki yaiku Alex F. Osborn, penulis Amerika sing, ing taun 1939, nyipta istilah kasebut. ya wisCharles Hutchison Clark minangka wong sing ngembangake teknik kasebut lan saiki dadi tanggung jawabe.

Apa gunane brainstorming?

Guys brainstorming

Sawise ndeleng ndhuwur, sampeyan bisa uga wis ngeweruhie tujuan brainstorming yaiku nyedhiyakake akeh gagasan, tanpa mikir babagan apa sing bisa ditindakake kanggo masalah kasebut. Iki ngidini wong dadi kreatif lan ora sensor dhewe; nanging uga supaya budaya klompok dipromosikan amarga saben wong nyumbang apa wae.

Senajan iku technique sing digunakake ing ndhuwur kabeh ing setelan karya lan universitas, iku ora ateges ora bisa digunakake ing tingkat tartamtu lan individu utawa ing wilayah liyane.

Nyatane siji bisa dadi dinamis apik ing kelas, lokakarya, etc.

Hukum brainstorming

Wong brainstorming

Soko sing ora akeh wong ngerti yaiku brainstorming mbutuhake papat aturan sing kudu dipatuhi. Iki yaiku:

Utamakan kuantitas tinimbang kualitas

Ing tembung liyane, iku luwih penting kanggo duwe akeh gagasan sabisa tinimbang kualitas iki. Sanajan tujuane yaiku kanggo nemokake solusi sing sampurna kanggo masalah sing ana ing tangan, sing bener yaiku supaya kedadeyan kasebut sadurunge, perlu kanggo nggawe ide sabisa, amarga kadhangkala kombinasi sawetara menehi solusi sing sampurna.

Kaping pirang-pirang kita cenderung ora ngomong apa-apa amarga wedi yen ide kasebut ala, nanging iki brainstorming adhedhasar "ora idea iku ala".

Gagasan ora dikritik.

Adhedhasar bab pungkasan kita wis ngandika sadurunge, ora idea ala, lan Iki nuduhake yen ora ana wong ing grup sing kudu menehi kritik, menehi komentar, ngrembug utawa ngece ide kanca liyane.. Nyatane, penting yen iki dihormati sajrone wektu brainstorming ditindakake, lan yen ora, mandheg amarga kreativitas kasebut bisa dilanggar.

Kabeh gagasan direkam

Sampeyan kudu nyingkirake subyektivitas sampeyan. Kabeh gagasan sing metu saka teknik brainstorming kudu diklumpukake, ora ketompo carane akeh sampeyan bisa mikir padha migunani utawa ora. Salah sawijining kesalahan gedhe nalika nindakake yaiku "direktur" teknik iki, nalika ndhaptar ide kasebut, menehi pendapat. Iki nyuda kepinginan wong liya kanggo nyumbang, malah padha karo sing wis nglakoni, amarga rumangsa disensor utawa gagasane ora ana gunane.

Gagasan sawetara menehi gagasan kanggo wong liya

Kaping pirang-pirang, utamane ing wiwitan, angel miwiti lan menehi ide, amarga wedi censorship, ngguyu, lsp. Nanging nalika patemon maju, bisa uga aliran kasebut nganti sawetara gagasan nuwuhake wong liya saka wong liya lan kanthi mangkono solusi sing paling apik dibangun.

Tombol kanggo brainstorming

Yen sawise kabeh sing sampeyan deleng katon apik kanggo ngetrapake ing bisnis sampeyan, ing kulawarga utawa ing pakaryan, sing pertama sampeyan kudu ngerti yaiku carane nindakake. Kita miwiti saka kasunyatan sing gampang banget lan gampang direncanakake lan dieksekusi. Nanging kanggo bisa metu ana sawetara aspèk kanggo njupuk menyang akun.

Salah siji sing utama yaiku milih wong sing bakal dadi pimpinan lan bakal ndhaftar saben gagasan tanpa nggawe pasuryan, komentar, diskusi ... Iku kudu obyektif sabisa lan, yen bisa, duwe "poker pasuryan".

Wong iki bakal tanggung jawab nyiapake sesi kasebut. Utamane, sampeyan kudu nimbang:

  • Jumlah peserta sing bakal ngintervensi.
  • Jinis peserta (gender, kewarganegaraan, pengalaman ...). Kadhangkala sawetara bisa ngrasa wedi karo wong liya, mula yen sampeyan bisa nggawe klompok sing kohesif, bakal luwih apik.
  • Panggonan sing bakal ditindakake, supaya kabeh wong ngrasa nyaman.

Sawise kabeh wis ditetepake lan peserta ditunjuk, sadurunge miwiti pimpinan kudu ngelingi alesan kenapa dheweke ana lan aturan sing kudu diatur sajrone wektu kasebututawa (sing biasane 30 menit). Sawise wektu brainstorming kasebut, paling sethithik sak jam dibuwang kanggo ngrembug saben gagasan, mbuwang sing ora migunani ing wektu kasebut lan milih sing menang.

Sajrone 30 menit, fungsi pimpinan yaiku nulis saben ide sing diwenehake ing papan tulis utawa ing komputer, tanpa disensor utawa mikir manawa luwih apik utawa luwih ala tinimbang liyane. Sampeyan mung kudu nulis apa sing diomongake.

Saiki sampeyan ngerti apa brainstorming, apa sampeyan kelingan nalika sampeyan melu sesi brainstorming?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.