Apa sing ditindakake manajer komunitas?

Manajer komunitas

Yen sampeyan seneng karo jaringan sosial, sampeyan mesthi wis krungu istilah Manajer Komunitas. Sampeyan bisa uga wis maca warta babagan dheweke (CM Polisi, Netflix ...). Nanging sampeyan ngerti apa sing ditindakake manajer Komunitas?

Proyek iki kalebu tanggung jawab kanggo ngatur lan ngatur jaringan sosial saka perusahaan utawa merek ing Internet lan dadi jembatan antarane pelanggan, utawa pelanggan potensial, lan merek. Nanging apa persis fungsi kasebut? Kita nerangake kanggo sampeyan ing ngisor iki.

Manajer komunitas, karir sing dikarepake?

Sawetara taun kepungkur, nalika Facebook lan Twitter metu, posisi manajer Komunitas uga lair, utawa sing padha, "manajer komunitas". Tugase yaiku nerbitake pesen sing marem pelanggan lan dadi jembatan antarane penggemar lan perusahaan.

Nanging ngelingi sing nomer jaringan sosial wis wungu lan padha duwe anyar saben-saben, iku undeniable sing fungsi Komunitas luwih saka siji bisa mikir.

Apa posisi sing dikarepake? Sing bener ya. Perusahaan ora bisa ngatur kabeh jaringan, lan malah kurang kanggo sijine pesen beda, utawa nggawe Sastranegara beda, ing saben wong, lan sing nggawe wong perlu pakar. Nanging kadhangkala karya iki ora apik kaya sing katon lan akeh sing dipandu dening asil kanggo ngerti yen wong kerja utawa ora.

Fungsi Pengurus Komunitas

Manajer komunitas kerja saka seluler

Yen sampeyan pengin ngaturake dhewe dadi manajer Komunitas, utawa ana sing narik perhatian sampeyan, sampeyan kudu ngerti manawa definisi kasebut, yaiku ngatur komunitas utawa jaringan sosial perusahaan, pancen cilik banget dibandhingake karo kabeh sing kudu sampeyan lakoni. nindakake. Apa kita bakal ngomong karo sampeyan babagan iki?

Ngerteni saben jaringan sosial kanthi jero

Tegese sampeyan kudu ngerti kabeh babagan Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Youtube… apa perusahaan nggunakake utawa ora.

Ora kabeh perusahaan nggunakake kabeh jaringan sosial nanging, minangka profesional, dheweke kudu ngerti wong-wong mau, malah sing anyar. Iki uga kalebu owah-owahan sing bisa kedadeyan, algoritma lan liya-liyane.

Lan tujuane nalika nyinaoni dheweke ora liya adaptasi pesen sing pengin dilebokake perusahaan ing jaringan sosial sing beda. Ora, iku ora worth ngirim bab sing padha ing kabeh jaringan sosial. Komunitas sejatine kudu nggawe strategi sing beda.

Ngerteni perusahaan kanthi jero

Mbayangno yen sampeyan minangka link antarane perusahaan lan komunitas ing Facebook. Lan sampeyan masang kiriman nanging iki ora nggambarake perusahaan, nanging luwih umum.

Iki bisa nuduhake manawa wong sing tanggung jawab ing jaringan kasebut ora ngerti perusahaan kasebut; ora bagean saka iku, utawa ora melu.

Apa tegese iki? Inggih, saliyane ngerti jaringan, nalika sampeyan arep ngatur perusahaan iku penting kanggo ngerti uga. Ngerti apa misi, visi lan kepungkur, saiki lan mbesuk. Malah rumangsa dadi bagian. Mung banjur sampeyan bakal bisa nyatakake ing tembung lan gambar apa tegese perusahaan kasebut.

Iki ora mung melu entuk informasi saka perusahaan, nanging uga  ngerti apa kesempatan, ancaman, kekiyatan lan kelemahane kanggo nambah kabeh aspek minangka wutuh.

Ngatur komunitas

Wong sing kerja karo jaringan sosial

Miturut komunitas kita ngrujuk menyang jaringan sosial. Ing saben situs ana cara kanggo nyebut pesen perusahaan. Kanthi tembung liyane, pesen sing dikirim ing Instagram ora padha karo ing TikTok, utawa ing Facebook lan Twitter. Kanggo iku uga Sampeyan kudu ati-ati karo profil sing beda-beda, njawab pitakonan lan komentar, lan nangani kahanan apa wae, positif utawa negatif.

Sampeyan kudu eling yen iki dadi pilar dhasar lan minangka "wajah sing katon" perusahaan, mula sampeyan kudu ngerti kabeh babagan iki supaya bisa dikirim menyang para pengikut.

Nggawe jadwal posting

Apa sampeyan mikir yen manajer Komunitas lungguh ing komputer lan kepengin weruh apa sing bakal dituduhake dina iku? Ora kurang luwih. Bener profesional sing apik duwe tanggalan, biasane saben wulan, liyane saben telung sasi, ing ngendi dheweke nggawe kabeh publikasi sing bakal digawe.

Kanthi cara iki, dheweke bisa diantisipasi. Mesthi uga sampeyan kudu ninggalake sawetara kamar kanggo owah-owahan menit pungkasan, sing bisa dadi.

Siapke pesen kanggo saben jaringan sosial

Sing biasa diarani "kopi". Lan iku sing Pesen kasebut kudu beda-beda gumantung saka jaringan sosial sing bakal diterbitake..

Kajaba iku, kudu diiringi gambar utawa video, lan pedoman kanggo nggawe wong-wong mau kudu diwenehi dening wong iki sing paling ngerti pandherekipun lan sampeyan bakal ngerti apa sing paling apik lan apa sing ora ana ing saben jaringan sosial.

Lan ya, tegese kanggo saben jaringan sosial sampeyan kudu nggawe pesen, sanajan ing mayoritas perusahaan lan jaringan sosial pesen kasebut diulang ing kabeh jaringan (Soko sing wis ngandika iku ora apik amarga misale jek sing nambani kabeh pandherekipun padha).

ngatur krisis

wong nyambut gawe

Ing kasus iki, kita deleng kahanan sing bisa ngrusak citra perusahaan. Penting iku Komunitas, utamané yen padha wis kui dening jaringan sosial, siji sing coba menehi resolusi, supaya bisa positif, karo wong kanggo nyegah jeneng perusahaan saka "reged".

Iki sampeyan kudu duwe akeh kontrol nalika komunikasi karo wong kasebut lan nyoba golek solusi sing apik kanggo kasus kasebut.

Pemantauan lan pangukuran publikasi

Lan kudu digatekake manawa publikasi, uga raffle, survey, lsp. padha digawe kanggo soko. Sampeyan kudu ngerti apa isi sing paling relevan, apa sing paling disenengi panggunas, ngendi padha aran paling nyaman, etc., supaya ngerti apa asil publikasi kurban lan yen owah-owahan kudu digawe utawa ora.

Mesthi, saka ngawasi iki sampeyan bisa entuk konversi pangguna menyang pelanggan, informasi sing uga penting banget kanggo ngerti apa persentase sukses ing babagan publikasi.

Gumantung ing pakaryan, bisa uga ana tugas luwih utawa kurang, nanging kira-kira sampeyan wis ngerti apa sing ditindakake manajer Komunitas. Apa sampeyan wani ngabdi marang dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.