Apa pusat logistik

Apa pusat logistik

Yen sampeyan duwe eCommerce, sawetara istilah sing sampeyan kudu ngerti kanthi ati-ati amarga sampeyan bakal ngrampungake saben dina. Nanging, yen sampeyan lagi miwiti metu, sampeyan bisa nemokake sing siji nemu ing dalan. Amarga ... apa pusat logistik?

Yen sampeyan ora jelas babagan definisi utawa ora ngerti apa sing cocog karo sampeyan utawa ora, banjur Kita bakal nulungi sampeyan njlentrehake kabeh babagan tembung iki.

Apa pusat logistik

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sampeyan kudu ngerti kanthi sampurna yaiku apa tegese pusat logistik. Lan babagan panggonan panyimpenan, organisasi lan, ing akeh kasus, distribusi produk njupuk Panggonan Apa sampeyan ngedol.

Ayo padha njupuk conto. Mbayangno Amazon. Iku toko gedhe karo akeh produk. Akeh wong saka bakul pihak katelu, nanging liyane dikelola langsung dening perusahaan lan butuh papan kanggo nyimpen saham. Nanging uga ing ngendi kanggo ngatur lan nyebarake. Ing tembung liyane, yen sampeyan pesen produk ngerti ngendi iku lan nyiapake kanggo ngirim.

Iki ora ateges yen sampeyan duwe eCommerce, sampeyan kudu duwe pusat logistik, amarga umume diatur nalika perusahaan gedhe banget lan ora bisa nyimpen kabeh produk utawa nyebarake kanthi teratur. Nanging pancen bener ing wiwitan, saben pusat logistik ing eCommerce minangka omah sampeyan. Utawa gudang ing ngendi sampeyan duwe produk.

Nalika tuwuh dadi luwih cilik lan sampeyan butuh papan sing luwih akeh. Lan papan anyar sing dianggep minangka pusat panyimpenan, organisasi lan distribusi.

Apa fungsi pusat logistik?

Apa fungsi pusat logistik?

Kanthi apa sing wis dakcritakake sadurunge, iku normal kanggo mikir yen fungsi kasebut bakal dadi fungsi sing kita deleng: nyimpen, ngatur lan nyebarake. Nanging ing kasunyatan, ana luwih akeh fungsi sing kudu digatekake kayata:

  • Sentralisasi kegiatan. Coba pikirake ing ngisor iki: sampeyan entuk pesenan kanggo rong produk. Sampeyan duwe siji ing gudang A lan liyane ing gudang B, yaiku 15 kilometer saka sing sadurunge. Tegese sampeyan kudu nglampahi wektu ngumpulake loro-lorone. Saiki, sampeyan wis duwe, nanging jebule sampeyan nyiapake pesenan ing omah, sing adohe 30 kilometer. Sampeyan kudu mulih, nyiyapake lan banjur njaluk utusan teka utawa njupuk dhewe, lan wektu sing boroske.
  • Kanthi sentralisasi kabeh sampeyan bakal duwe gudang, bagean persiapan pesenan lan kurir sampeyan siap kanggo ngumpulake kabeh pesenan kanggo dina. Apa ora bakal luwih gampang kaya ngono?
  • Monitor stok. Amarga kaping pirang-pirang yen sampeyan ora nindakake inventaris sing apik, sampeyan bisa adol produk sing dudu sampeyan duwe, banjur sampeyan bakal nandhang susah, saliyane kudu ngasilake sing, kadhangkala, bisa entuk dhuwit.
  • Ngatur wektu luwih apik. Kanthi cara iki, sampeyan bakal nemoni tenggat wektu, utawa malah luwih dhisik, sing menehi gambar sing apik kanggo para pelanggan.

Jinis pusat logistik

Jinis pusat logistik

Pusat logistik ora duwe misteri akeh. Iki minangka papan sing dimaksudake kanggo organisasi toko online utawa uga saka toko fisik (amarga bisa nyebarake produk sing ilang ing toko luwih gampang). Nanging, apa sampeyan ngerti yen ana limang jinis?

Ya, lan saben wong duwe ciri unik sing bisa dadi luwih menarik kanggo bisnis sampeyan. Kita nerangake kanggo sampeyan.

Pusat Barang Dagangan Terpadu

Uga dikenal kanthi akronim CIM, iku pusat dumunung meh tansah jejere kutha-kutha, ing pinggiran iku. Amarga jarake, Dheweke sing tanggung jawab nyebarake produk sing diduweni menyang pelanggan.. Nanging ora mung wong-wong mau, nanging uga kanggo panyedhiya lan saluran "fisik" liyane padha bisa ngedol produk.

Contone, perusahaan produk dandanan rambut. Sampeyan bisa adol menyang klien nanging ing wektu sing padha sampeyan bisa duwe persetujuan karo sawetara salon rambut kanggo nyedhiyakake produk sampeyan.

hub logistik

Sanajan umume dikenal kanthi jeneng iki, uga diarani hub transportasi, utawa simpul transportasi.

Ing kasus iki, iku tengah karo extension cukup gedhe lan sing urusan karo transportasi logistik. Kita bisa ujar manawa iki minangka papan sing dimuat lan dibongkar truk perusahaan kanggo nyebarake produk sing didol.

platform logistik

Pusat logistik jinis iki paling dikenal, lan meh siji sing nuduhake definisi istilah kasebut. Iki minangka papan ing ngendi produk ora diprodhuksi utawa diowahi, nanging serves minangka panyimpenan lan manajemen produk.

Kawasan Industri

Kita bisa ujar manawa iki minangka platform logistik sing luwih akeh. Nanging ana prabédan liyane. Lan iku sing ing wong ya sing Pabrik lan / utawa owah-owahan produk ditindakake sing mengko pindhah menyang bagean liyane saka polygon kanggo ngatur lan dikirim.

Area kegiatan logistik

Dikenal minangka ZAL, pusat iki dumunung ing wilayah port lan tujuane yaiku ngontrol logistik sing ditindakake ing segara, darat utawa udara.

Apa aku kepengin duwe pusat logistik?

Apa aku kepengin duwe pusat logistik?

Saiki ya, pitakonan gedhe. Apa aku kudu duwe pusat logistik kanggo bisnisku? Cocok karo aku?

Jawabane ora gampang kaya sing dikira. Lan iki, yen sampeyan miwiti nanging sampeyan adol akeh produk lan sampeyan duwe saham sing signifikan, sampeyan bisa uga kudu nyewa gudang ing ngendi sampeyan bisa nyimpen nalika pesenan teka. Yen iki sawetara, sampeyan ora bakal duwe masalah ngatur, nanging yen ana akeh? Saliyane nyewa wong, sing paling aman yaiku sampeyan kudu ngganti produk sing didol lan sampeyan bisa nggedhekake luwih akeh.

Dadi bakal tekan wektune ya, sampeyan kudu pusat logistik supaya efisien sabisa kanggo pelanggan. Nanging ora ana wektu sing wis ditemtokake kanggo nindakake; Sawetara pengusaha miwiti lan wis dijamin iki; nalika liyane njupuk akèh taun kanggo nimbang iku kanggo nambah bisnis.

Sing penting sampeyan ngerti apa pusat logistik, fungsi sing bisa ditindakake lan jinis sing ana. Apa sampeyan butuh utawa ora bakal ngandhani bisnis sampeyan lan asil sing sampeyan entuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.