Apa pembayaran sing ditundha

apa pembayaran sing ditundha

Yen sampeyan duwe e-commerce, tujuan sing pengin digayuh yaiku adol. Sing luwih apik. Nanging kadhangkala pelanggan sampeyan, amarga produk kelas dhuwur (larang) utawa amarga padha ora bisa saged, padha ora bisa takon sampeyan kanggo apa-apa amarga padha ora bisa mbayar kanthi lengkap. Dadi, apa sampeyan ngerti apa pembayaran sing ditundha lan apa sing bisa ditindakake kanggo bisnis sampeyan?

Yen sampeyan wis mikir babagan nggabungake pembayaran sing ditundha menyang eCommerce sampeyan nanging sampeyan ora ngerti kabeh rincian uga, banjur kita bakal pitutur marang kowe bab iku.

Apa pembayaran sing ditundha

Apa pembayaran sing ditundha

Istilah sing ditundha, utawa penundaan pembayaran, ora luwih saka a penundaan sing kedadeyan saka pembayaran sing bakal ditindakake. Kanthi cara iki, tinimbang mbayar ing wektu sing padha produk dituku, pembayaran digawe sawetara wektu mengko.

Iku apa bisa disebut "tuku saiki, mbayar mengko" sing ing sawetara toko gedhe wiwit muni (conto Amazon ing bagean sandhangan sing ngidini sampeyan tuku macem-macem rasukan tanpa kudu mbayar nganti seminggu mengko).

Mesthi, kanggo nyegah masalah, Kabeh data saka wong dikumpulake supaya, yen ora ana bali, dhuwit kanggo produk sing wis dituku bisa dikenani biaya.

Conto liyane sing bisa uga sampeyan gunakake yaiku Booking, sing ngidini sampeyan reservasi kamar nanging ora ana sing dikenani biaya nganti sampeyan pindhah menyang hotel lan ndhaptar (sanajan dheweke ngatur pembayaran kanthi kertu supaya, yen sampeyan ora teka, yen sampeyan durung teka. dilaporake utawa dibatalake, dheweke bisa ngisi akun sampeyan).

Jinis pembayaran sing ditundha

Jinis mbayar ing cicilan

Saiki sampeyan ngerti apa pembayaran sing ditundha, sampeyan kudu ngerti yen ana rong klompok gedhe. Tegese, sajrone wektu tundha ana rong jinis:

  • Syarat pembayaran. Ing kasus iki "kontrak" digawe antarane panuku lan bakul. Apa sing kedadeyan? Inggih, invoice pembayaran ditanggepi kanggo apa wis tuku sawetara wektu sawise Duwe tuku supaya wareg.
  • Sarana pambayaran. Sing ditetepake carane mbayar: transfer bank, debit langsung, biaya langsung, kertu kredit, awis ...

Ana klompok katelu sing entuk akeh pengikut, utamane ing antarane e-commerce. Lan ing kasus iki "kontrak" saka syarat pembayaran ora ditetepake antarane panuku lan bakul nanging ditengahi dening perusahaan katelu. Iki sing "ngutangi" dhuwit marang sing tuku lan tanggung jawab kanggo mbayar sing adol, nanging sing njaluk dhuwit saka sing tuku (ora langsung, nanging ing wektu sing luwih suwe). Sanajan ana ing konsep pembayaran kanthi cicilan, nalika dibayar kurang saka sasi (utawa malah 15 dina) bisa dianggep minangka pembayaran sing ditundha (ing ngendi sampeyan duwe "penjamin" sing mbayar. tuku banjur mbalekake dhuwit).

Kaluwihan lan kekurangan

Kaya meh kabeh, pembayaran sing ditundha duwe sawetara kaluwihan kanggo sing adol lan sing tuku. Ananging ugi wonten alangan ingkang kedah dipungatosaken supados kita boten kejiret.

Kaluwihan saka pembayaran sing ditundha

Ing keuntungan nawakake kita wangun pembayaran iki kita duwe:

  • Iki minangka cara kanggo mbiayai tumbas, amarga wis digawe nanging ora dibayar nganti sawetara wektu mengko.
  • Iki ngidini sampeyan tuku sanajan sampeyan ora duwe likuiditas. Contone, tuku produk lan mbayar mengko, ngarep-arep bakal entuk penghasilan kanggo tanggal kasebut.
  • Kanggo bakul ora ana rem ora ngedol. Lan supaya sing tuku bisa tuku tanpa wedi lan bakul bisa ngedol.
  • Kadhangkala para penjual bisa ngisi bunga sing menehi ganti rugi kanggo ngenteni pembayaran sawetara wektu.

cacat

Ing tangan liyane, sampeyan kudu mbudidaya sing ana sawetara cacat sing kudu nimbang sadurunge nggawe keputusan final:

  • Sing tuku bisa uga ora netepi lan ora mbayar pambayaran kanggo produk kasebut, mula sanajan ana paukuman, yen dheweke ora mbayar, dheweke kudu ngrampungake keluhan, biaya pengacara, lsp.
  • Bakul bisa kena pengaruh non-pembayaran kanggo produk sing wis didol lan mengaruhi pembayaran dhewe.
  • Pembayaran sing ditundha bisa mbutuhake pembayaran bunga utawa denda yen pembayaran ora ditindakake.

Kepiye cara pembayaran sing ditundha ing eCommerce

Kepiye cara pembayaran sing ditundha ing eCommerce

Ora ana sangsi manawa pembayaran sing ditundha beda banget karo sing biasa kita tuku, apa ing toko online utawa ing toko fisik. Nanging, iki minangka bentuk pembayaran sing bisa digunakake ing eCommerce.

Saka nawakake jinis "kredit" saiki tanpa utangan cepet utawa tumindak pihak katelu. Saiki, eCommerce dhewe sing bakal nanggung risiko adol.

Pilihan liyane yaiku nggunakake platform tartamtu sing tanggung jawab kanggo mbayar eCommerce nalika hubungan digawe karo klien nganti dheweke nyukupi dhuwit sing dipinjamake marang dheweke.

Ing toko online, pembayaran sing ditundha karo eCommerce arang banget; nanging ora arang banget kanggo ndeleng pilihan pembayaran cicilan liwat platform pihak katelu. Ing kasunyatan, platform kasebut mbayar toko kanthi lengkap, nanging kudu dingerteni manawa panuku ngasilake dhuwit sing wis maju.

Apa worth nggabungake menyang toko online?

Yen sampeyan tuku ing toko online, duwe macem-macem bentuk pembayaran minangka barang sing larang banget. Isih ana wong sing wegah menehi kertu kredit, luwih-luwih yen sepisanan tuku lan total sing kudu dibayar akeh. Dadi duwe opsi liyane, kayata Paypal, awis ing pangiriman, transfer ... menehi keamanan lan kebebasan ing wektu sing padha.

Nanging kanthi nglebokake pembayaran sing ditundha, wong kasebut luwih kepenak ngerti yen dheweke ora kudu mbayar kabeh sekaligus nanging bisa nindakake kanthi sithik.

Nyatane, salah sawijining kaluwihan sing fokus ing eCommerce yaiku nyengkuyung tuku online. gadhah cicilan luwih terjangkau, akeh ndeleng kesempatan kanggo nambani piyambak luwih lan nambah basket blanja, ing cara sing ing pungkasan sampeyan bakal ngedol liyane.

Apa sampeyan saiki luwih jelas babagan pembayaran sing ditundha lan kenapa sampeyan kudu nimbang kanggo eCommerce sampeyan? Mesthi wae, sampeyan kudu ndeleng kabeh pro lan kontra sadurunge nyetel supaya ora ngrusak keuangan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.