Apa njupuk lan packing

Apa njupuk lan packing

Yen sampeyan duwe eCommerce utawa toko fisik, sampeyan bisa uga ngerti apa sing dipilih lan pengepakan. Nanging, kaping pirang-pirang istilah iki ora dikenal, lan malah bingung utawa dianggep padha. nalika iku pancene ora.

Yen sampeyan pengin ngerti apa iku lan carane penting iku kanggo bisnis, sampeyan wis teka ing Panggonan tengen amarga kita bakal nyoba kanggo nerangake kanggo sampeyan minangka gampang sabisa.

Apa njupuk lan packing

Apa

Iku misale jek kaya istilah majemuk. Nanging bener njupuk iku siji bab lan packing liyane. Nalika sampeyan wis verifikasi, iku tembung sing teka saka basa Inggris lan kita wis diadopsi ing terminologi sing padha, sanajan ing kasunyatan padha duwe makna ing Spanyol.

Kanggo miwiti, ayo njupuk. Tembung iki tegese ing basa Spanyol "order pick up". Ana hubungane karo manajemen kabeh produk sing bakal diangkut bebarengan.

Kita bakal menehi conto. Bayangna sampeyan menyang toko jagal lan njaluk setengah kilo daging, 2 pitik, sepotong daging babi lan 4 potong. Sing paling aman yaiku tukang daging siap njupuk kabeh produk sing bakal dijupuk wong sing padha lan bakal ngatur supaya diangkut ing tas sing padha.

Saiki mbayangno padha ing toko online. Sing paling aman yaiku njupuk kothak lan sijine kabeh sing wis takon kanggo nampa bebarengan.

Nah, iku milih, manajemen pesenan, ing ngendi kabeh produk sing dadi bagean saka pesenan sing wis digawe diklumpukake lan diklumpukake amarga bakal dikirim bebarengan.

Kita wis milih. Dadi apa packing? Ing Spanyol tegese kemasan lan ana gandhengane karo proses nyiapake produk kanggo pangiriman. Ayo nganggo conto liyane. Bayangake sampeyan tuku 6 tanduran mini ing toko tanduran. Proses njupuk bakal njupuk siji saka saben tanduran sing dipesen lan sijine bebarengan amarga bakal dikirim menyang panggonan sing padha.

Proses pengepakan bakal tanggung jawab njupuk tanduran cilik iki, dilebokake kanthi cara tartamtu supaya ora pecah, tiba utawa garing lan dilebokake ing bungkus lan iki ing kothak kanthi jeneng lan alamat paket kasebut. bakal katon (sing bakal nggawe pesenan ing akeh kasus).

Bedane antarane njupuk lan packing

Bedane antarane njupuk lan packing

Senajan liwat conto sampeyan wis bisa ndeleng apa beda antarane njupuk lan packing, kita bakal njlentrehake liyane sethitik.

Picking:

  • Iki minangka proses sing wis rampung sadurunge packing.
  • Iku kalebu mlaku lan / utawa obah amarga produk bisa ing macem-macem lokasi.
  • Mbukak a sadurunge ngrancang.
  • Urutan ora pesawat, nanging pilihan produk.

packing:

  • Pancen sawise njupuk.
  • Ora mbutuhake lelungan.
  • Ora perlu ngrancang. Iku bener proses packing.
  • Gunakake bahan tambahan, kayata kothak, tape, label, lsp.
  • Verifikasi wis rampung. Ora mung produk sing dipesen wis dipilih, nanging uga babagan volume lan bobot supaya bisa dikemas.
  • Label identifikasi lan liyane kanthi data kanggo wong kasebut ditambahake marang sapa paket kasebut ditujokake.

Jinis picking lan packing

Jinis picking lan packing

Sampeyan wis luwih cetha. Nanging sanajan mangkono, mesthine sampeyan wis mikir babagan cara njupuk lan ngemas. Nalika perusahaan cilik lan meh ora ana pesenan, iki iku rampung kanthi manual lan dening wong siji inggih menika ingkang nindakaken panyumputan saha packing.

Nanging, nalika akeh pesenan wiwit teka, iku bisa yen ana wong sing tanggung jawab kanggo nglumpukake produk saka pesenan lan siji liyane sing tanggung jawab kanggo ngrakit paket.

Ing njupuk lan ngemas ana sawetara cara kanggo nindakake. Iki yaiku:

  • Picking manual: nalika ditindakake kanthi fisik dening siji utawa luwih wong.
  • Otomatis: yen wis rampung nggunakake robot sing tanggung jawab kanggo ngumpulake produk. Conto bisa dadi apotek otomatis, ing ngendi sing maca maca resep, mekanisme disetel kanggo dispense kothak pil. Mangkono, apoteker mung kudu ngumpulake kothak sing wis tiba ing kothak, sijine ing tas lan ngisi pelanggan.
  • campuran: Minangka jeneng nuduhake, iku bakal dadi siji sing nggabungke part machine (otomatis) lan part manual (manungsa).

Ing kasus packing, kita nemokake:

  • Dhasar. Ing ngendi kemasan ana kontak karo produk. Conto bakal sing dhawuh paket Candy lan padha mung sijine ing kothak lan dikirim.
  • Sekunder. Nalika kemasan duwe sawetara produk sing padha. Contone, tinimbang paket barang sing sampeyan pesen 10.
  • Tersier. Ing kasus iki, iku kemasan khusus sing ngupaya kanggo ngreksa produk. Contone, nalika sampeyan pesen sekilo udang saka bakul iwak online.

Carane entuk cepet lan efisien njupuk lan packing

Yen sampeyan rumangsa dibayangke ing karya iki, sampeyan bisa uga tanggung jawab kanggo salah siji proses utawa loro-lorone. Nanging kepiye sampeyan bisa luwih cepet? We menehi sawetara saran.

  • Coba duwe kabeh ing sak panggonan. Kanthi cara iki, nalika sampeyan kudu ngumpulake produk sampeyan ora kudu pindhah lan sampeyan bakal ngirit wektu akeh. Temenan, iki ora bisa digayuh, nanging suwe-suwe sampeyan bakal weruh apa sing dikarepake lan kanthi mangkono sampeyan bakal bisa ngerti carane ngatur gudang utawa gudang.
  • Nggawe rantai karya. Kanthi cara iki, yen sampeyan nyedhiyakake loro buruh, nalika siji ngumpulake liyane, sampeyan bisa nggawe kemasan lan ngetik pesenan, sing bakal luwih cepet.
  • Tansah duwe apa sing perlu ing tangan. Iki utamane babagan packing amarga sing mbutuhake kothak, amplop, kertas, bungkus gelembung ...
  • Tansah nglacak saham. Supaya ora kehabisan produk sing bisa dadi bagian saka pesenan lan sampeyan ora bisa marem 100%.

Apa sampeyan saiki wis jelas apa sing dipilih lan pengepakan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.