Apa Twitch

Apa Twitch

Ana akeh jaringan sosial. Sawetara luwih dikenal tinimbang liyane. Lan sawetara sing lair "karo lintang" lan ing wektu cendhak ngatur kanggo posisi piyambak minangka salah siji sing paling digunakake. Semono uga kedadeyan karo Twitch. Nanging, apa iku Twitch?

Yen sampeyan wis krungu akeh babagan iki, nanging sampeyan isih durung ngerti apa iku lan keuntungan sing ditawakake dibandhingake karo jaringan sosial liyane, dina iki kita bakal fokus. Go kanggo iku?

Apa Twitch

Apa Twitch

Babagan pisanan sing kudu digatekake yaiku konsep Twitch. Yaiku, apa Twitch. Iki minangka platform streaming langsung, yaiku, video langsung. Saiki iku paling gedhe ing donya lan, sanajan nalika lair fokus ing video game lan tukang game, bebener iku liwat wektu wis bisa menang liwat sektor liyane kayata music, olahraga, gaya urip, marketing, etc.

Nyatane, ana akeh merek lan perusahaan, malah tim bal-balan sing duwe saluran Twitch dhewe.

Jaringan sosial dhewe nemtokake dhewe kaya ing ngisor iki:

"Twitch ing ngendi mayuta-yuta wong teka bebarengan urip saben dina kanggo ngobrol, sesambungan lan nggawe hiburan dhewe bebarengan."

Miturut data sing bisa diklumpukake saka kaca resmi dhewe, duwe luwih saka 2,5 yuta pengunjung saben dina, kanthi pamirsa luwih saka 31 yuta saben wulan lan udakara 8 yuta pencipta streaming saben wulan.

Ing taun 2021, tokoh Twitch mumet, amarga katon luwih saka 1,3 triliun menit sing ditonton.

Asal saka Twitch

Nanging kabeh wis wiwitan, lan ing kasus iki kita kudu pindhah menyang 2011. Ing tanggal kasebut Twitch lair minangka spin-off saka Justin.tv. Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, khusus ing game video, lan akeh pemain sing wiwit pindhah saka YouTube menyang Twitch, nyebabake komunitas tuwuh kanthi cepet. Dadi akeh banget sing nggawe teknologi gedhe wiwit ndeleng platform iki sing katon kaya YouTube.

Ing 2014, Twitch dituku dening Amazon. Ana rong perusahaan gedhe ing mburine, Google lan Amazon, nanging sing terakhir sing menangake tawaran kasebut. Pramila layanan Twitch kalebu ing langganan Amazon Prime.

Nalika Amazon njupuk reins, munggah maneh, akeh, ora mung amarga saka eSports lan video game, nanging amarga lawang dibukak kanggo akeh sektor liyane.

Malah duwe TwitchCon dhewe, acara massive sing dianakaké kanggo ketemu streamer paling apik, muter video game lan melu ing game eSports.

Cara kerjane

Kepiye cara Twitch

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, Twitch minangka platform streaming, yaiku, nonton siaran langsung. Iki ora ateges yen wis rampung bakal dibusak, video kasebut bisa ditinggalake kanggo wong liya.

Sajrone urip kasebut wong sing nggawe video sesambungan karo pamirsa. Contone, sampeyan bisa uga main game lan takon pamirsa menyang arah sing dikarepake. Kanthi cara iki, masyarakat melu ing video kasebut liwat obrolan sing kabeh video wis aktif.

Lan carane iku kabeh bisa? Ana sawetara bagean:

antarmuka

Sampeyan duwe ngendi minangka protagonis kanggo video langsung sing lagi disiarake ing wektu kasebut miturut kategori lan saluran; bar ndhuwur, ngendi sampeyan bakal duwe warta saka saluran sing wis langganan. Uga ing kene sampeyan bakal nemokake Jelajahi, ing ngendi sampeyan bisa nemokake video lan saluran anyar.

Pungkasan bakal ana panel ing sisih kiwa. Iki katon nalika sampeyan ndhaptar lan nganggo akun, lan ing kono sampeyan bakal weruh kabeh saluran sing sampeyan tindakake lan liya-liyane sing disaranake kanggo sampeyan miturut selera sampeyan.

Kategori lan tag

Iki wae sampeyan 100% kasengsem yen sampeyan nggawe konten awit iku serves kanggo nggolongake video sing arep nggawe lan sijine label ing (iki sing gedhe-gedhe sing mbantu kanggo kadhaptar ing asil panelusuran lan Rekomendasi).

Rong jinis pangguna

Sampeyan kudu ngerti manawa wong sing langganan saluran lan sing ngetutake saluran kasebut bisa ndeleng streaming kasebut. Dadi apa bedane antarane siji lan liyane?

Pelanggan kudu mbayar saben wulan kanggo saluran kasebut ijol-ijolan kanggo ndeleng tanpa iklan, karo streaming eksklusif, kamungkinan kanggo ngomong pribadi karo streamer lan uga duwe emoticon lan emblem.

Ing kasus para pengikut, dheweke ora bakal bisa nindakake apa wae ing ndhuwur.

Apa Twitch kanggo eCommerce?

Apa Twitch kanggo eCommerce?

Ngelingi blog sing kita tindakake, sampeyan bisa uga mikir kenapa kita ngomong babagan Twitch yen sadurunge kita wis ngandhani yen fokus ing video game. Lan eCommerce sampeyan bisa dadi toko sandhangan.

Ya, wiwitane bener Twitch luwih minangka platform streaming kanggo game video. Nanging mengko dheweke mbukak musik lan olahraga. Sapa sing ngomong yen ing sawetara sasi utawa taun kita ora bisa duwe panggonan sing uga accommodates sektor liyane.

Uga, kadhangkala miwiti proyek kaya iki, ngerti yen sampeyan ora duwe kompetisi sing akeh banget, bisa nambah eCommerce sampeyan. Terusake conto toko sandhangan, sampeyan bisa nindakake siaran langsung sing bakal nuduhake kabar sing sampeyan duwe, kanthi fisik (nuduhake desain menyang sawetara wong) utawa nganggo gambar. Sampeyan uga bisa menehi tips gaya, trik kanggo katon luwih dhuwur, utawa nggawe setelan luwih profesional.

Kabeh iki, mung kanggo kebaruan, bisa narik kawigaten para pamirsa sing bakal teka ing kaca sampeyan lan, kanthi mangkono, sampeyan bisa nangkep.

Carane ndhaftar

Yen sampeyan wis yakin, iki langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake kanggo ndhaptar ing platform kasebut. Kanggo iku sampeyan kudu pindhah menyang kaca Twitch resmi. Sawise ana, sampeyan kudu ngeklik tombol "Ndaftar". Sampeyan bakal nemokake ing sisih ndhuwur, ing sisih tengen.

Isi informasi sing dijaluk (jeneng pangguna (sing bisa dadi toko sampeyan), tanggal lahir (utawa nggawe bisnis), sandhi lan email.

La platform bakal ngirim email kanggo verifikasi manawa sampeyan sing ndhaptar. Sampeyan kudu ngetik nomer verifikasi iki kanggo nerusake konfigurasi.

Iki kalebu milih apa kapentingan sampeyan.

Pungkasan, disaranake sampeyan ngaktifake otentikasi rong faktor. Lan iku, saiki sampeyan bisa nggawe siaran lan miwiti entuk pengikut lan pelanggan.

Apa sampeyan wis jelas apa Twitch?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.