Apa sing diarani Clickbait lan kepiye cara kerjane?

Yen sampeyan wis ngenteni wektu ing internet, sampeyan bakal bisa ndeleng artikel lan gambar kanthi judhul kaya conto ing ndhuwur. Iku mung conto cilik saka sing diarani clickbait.

Clickbait minangka judhul tabloid sing nyengkuyung sampeyan ngeklik link menyang artikel, gambar, utawa video. Ora nyritakake kasunyatan sing objektif, judhul utama clickbait asring narik emosi lan penasaran sampeyan. Sawise sampeyan ngeklik, situs web sing dadi tautan ngasilake penghasilan saka pengiklan, nanging konten sing sejatine asring dipertanyakan kualitas lan akurasi. Situs web nggunakake clickbait kanggo narik klik sabisane, mula nambah penghasilan pariwara.

Nalika judhul lan konten tabloid digunakake wiwit abad kaping XNUMX, dheweke wis nyebar ing jagad digital. Sanajan adhedhasar ide lawas, clickbait isih nduweni tujuan sing padha karo sadurunge: kanggo narik perhatian kanthi cara apa wae sing dibutuhake.

Apa sejatine Clickbait?

Cukup, "clickbait" minangka konten sing sengaja overpromised utawa disalahake kanggo narik pangguna menyang situs web tartamtu. Clickbait umume narik kawigaten para pangguna kanthi judhul sing cepet lan sensasional, kayata "sampeyan ora bakal pretyaya" utawa "sampeyan ora bakal bisa ngramal kedadeyan sabanjure," nanging gagal nggayuh pangarepan implisit pangguna.

Salah sawijining jinis konten "clickbait" sing paling populer yaiku ngasilake "dhaptar" sing nglumpukake konten saka situs liyane kanggo narik luwih akeh pangguna menyang situs kasebut.

Saben klik lan tampilan artikel sumber biasane ngasilake penghasilan adhedhasar iklan kanggo kiriman kasebut. Luwih akeh klik sing ditampa artikel, bakal bathi luwih akeh. Amarga alasan iki, clickbait dirancang kanggo narik kawigaten pamaca akeh lan arang nggunakake pedoman kualitas lan sumber riset. Sawetara artikel clickbait bakal nggunakake pirang-pirang gambar utawa klip video sing sumebar ing pirang-pirang kaca kanggo nambah luwih akeh klik pangguna. Saben kaca ing "clickbait" bakal ngemot pirang-pirang iklan.

Nanging luwih penting tegese konsep inovatif iki. Amarga kasunyatane, sampeyan ora bisa lali ing wektu sing tepat iki kanggo ngerti tenan apa sing diarani Clickbait, sing mesthi wae beda karo sing wis kita tingali saiki. Dadi, sadurunge kita ngerti cara kerjane clickbait, ayo nemtokake. Aku seneng definisi Merriam-Webster luwih apik tinimbang versi Wikipedia. MW nemtokake clickbait minangka: "Soko (kaya judhul) sing dirancang kanggo nggawe pembaca pengin ngeklik hyperlink, apamaneh nalika tautan kasebut nyebabake konten sing bisa dipertanyakan utawa minat."

Kadhangkala clickbait luwih kaya umpan lan saklar. Yaiku, kita maca judhul utawa tautan sing menarik, klik, mung kanggo ngerteni iklan. Umume clickbaits kalebu macem-macem "nilai diragukan". Ana konten nalika ngeklik link kasebut, nanging iklan kasebut dibungkus banget. Mula, artikel utawa video kasebut sejatine minangka umpan sing mbukak pariwara kita, sing sejatine tujuane konten kasebut. Yen cukup akeh wong sing mbukak iklan, bakal ana persentase sing dadi pembeli produk sing lagi dipasarake. Maneh, kita ngerti manawa model "clickbait" iki bisa digunakake kanthi cukup amarga yen ora, ora bakal ana. Iki minangka produk kapitalisme Darwin.

Kepiye Clickbait ngubungake kita?

Ora ana jawaban sing gampang kanggo pitakon iki, nanging kita bakal nutupi salah sawijining sebab kenapa kita ora bisa nolak clickbait. Manungsa kasengsem golek informasi ing jagad iki amarga nduweni nilai kaslametan. Kita nggoleki informasi kanthi cara sing padha karo leluhur sing golek panganan. Iki "nyambung" karo kita. Clickbait minangka janji manawa informasi sing luar biasa, provokatif utawa gawe kaget bakal diungkap yen mung ngeklik link kasebut.

Sistem ganjaran dopamin kalebu motivasi kanggo sinau babagan jagad. Dopamin, sawijining hormon, melu seneng, nanging akeh fungsine. Sanajan iki mesthi bernuansa lan bisa dadi teknis banget, ana riset sing ngandhakake manawa dopamin menehi insentif marang prilaku luwih saka gegayuhan (diarani insentif insentif) tinimbang rasa. Akibaté, dopamin nggawe gatal sing kudu digaru.

Clickbait bisa digunakake, amarga janji nggawe informasi sing kuat ngaktifake jalur dopamin tartamtu. Dopamin diluncurake lan nggawe gatal sing mung bisa digores kanthi entuk informasi sing dijanjeni. Nyakot pancing (yaiku, entuk informasi) pancen ora nuwuhake rasa seneng. Sing diwenehake yaiku lega saka "gatel" sing ora ngeklik link kasebut. Kanthi cara iki, bisa dianggep minangka jinis penguatan negatif.

"Efek Vegas"

Cara liya sing narik kawigatene clickbait yaiku liwat program panguat tarif variabel. Iki kadang dikenal minangka "Efek Las Vegas" amarga program penguat tingkat variabel melu judi. Aku blog babagan "Efek Vegas" ing layar nalika diskusi babagan kenapa layar angel banget ditolak.

Judhul "clickbait" kasebut nggawe kita kepengin weruh apa sing ana ing sandhinge. Kanggo ngutip Forrest Gump sing cerdas, sing ngutip ibune, "Urip kaya kothak coklat." Sampeyan ora bakal ngerti apa sing bakal dijupuk. Kita ora ngerti kepiye tanggepan sing bakal digawe. Apa bakal katon aktor bocah favoritku? Sapa sing dadi pemain drum rock & roll paling apik ing kabeh wektu? Aku kudu ngerti sebabe perkawinan selebriti iki rampung kanthi tiba-tiba!

Judhul lan konten Clickbait

Judhul artikel clickbait minangka elemen sing paling penting. Judhul Clickbait asring ditulis kanggo ngapusi perasaan utawa supaya perhatian. Contone, judhule bisa uga nyebabake emosi nesu ("Sampeyan bakal nesu karo apa sing kedadeyan karo bocah wadon iki"). Jinis klikbait liyane dirancang kanthi cerdas kanggo nuwuhake rasa penasaran masarakat ("Wong iki nemokake amplop sing ditutup. Sampeyan ora bakal percaya apa sing ana ing njero!").

Asring kaping, judhul lan konten clickbait asipat sensasional, provokatif, utawa kontroversial. Jinis judhul kasebut, uga gambar sing narik kawigaten lan nuduhake lan komentar media sosial, minangka elemen clickbait sing umum.

Pancing kanggo digunakake pangguna

Yen sampeyan kaya aku, internet minangka tambang gangguan gangguan sambutan. Aku bakal lungguh nulis artikel sing rada garing babagan evolusi kerah klambi sajrone abad kaping XNUMX, lan ing tengah-tengah kaca sing sampurna kanggo riset, aku bakal weruh link sing janji bakal ngeterake aku saka mboseni lan jagad pati lan pin sing mbledug. Lan sadurunge dak ngerteni, wis sepuluh jam aku nonton video otter ing tongkat pogo. Aku seneng nganggep efek kasebut minangka "Bolongan Kelinci".

Situs web tartamtu ngerti manawa wong "kaya aku" gampang nganggu, wong kepengin weruh, lan wong bakal ngeklik babagan apa wae kanggo ngindhari kerja "nyata", lan dheweke nggunakake kasunyatan kasebut.

Sawetara tautan sing diklik informatif, nyenengake, lan relevan ... Nalika isih ngganggu, ana link liyane sing nggodha sing ora duwe regane utawa dirancang kanthi unik kanggo nggawa sampeyan menyang kaca lan njaga sampeyan ing salawas-lawase, ngeklik judhule Tempting sawise liyane… Sing nggawa judhul sing luwih apik kanggo klik, lan iki klikbait.

Clickbait minangka gangguan liyane ing jagad sing wis dadi gangguan. Saben dina kita dikepung karo informasi, pandhuan kanggo ngeklik ing kene, utawa tuku iki lan ngetung apa sing sejatine migunani utawa duwe nilai sing saya angel. Kanggo nambah eksistensi digital sing rame iki, ana judhule clickbait, cekak, nyenengake sing dirancang kanggo ngganggu sampeyan lan nggawe sampeyan maca kaca sawise kaca omong kosong sing ora relevan lan salah informasi.

Clickbait bisa digunakake kanthi prinsip sing gampang, ngisi penasaran. Iki gampang banget kaya presentasi sing kepengin weruh lan menehi kepuasan. Kanthi tembung liya, supaya sampeyan luwih ngerti wiwit saiki. Clickbait minangka taktik copywriting sing misuwur (lan akeh banget) sing ngupayakake ngasilake klik utawa penghasilan liwat judhul sing sensasional banget. Pangguna sing kepengin banget ngerti taktik iki bola-bali, mula jenenge, sing wis diterjemahake kaping pirang-pirang dadi "umpan klik" utawa "cyberanzuelo".

Clickbait luwih saka definisi kompleks kanggo kabeh wong

Upselling minangka teknik sales sing nyengkuyung konsumen supaya nambah rata-rata tuku kanthi dorongan. Endi kunci pangembangane. Pemasaran konten yaiku ngasilake lalu lintas. Yen sampeyan ora bisa narik kawigaten pengunjung ing situs sampeyan, kemungkinan sukses kanthi online bakal ora ana.

Nanging, sajrone rong taun kepungkur, ana akeh para pemasar lan pamilik usaha cilik sing nyoba golek rute sing luwih gampang kanggo ningkatake lalu lintas kanthi ngasilake lan mromosikake sing diarani 'clickbait'.

Yen digunakake kanthi bijak lan sithik, clickbait bisa dadi alat pemasaran sing efektif, nanging sampeyan kudu ngati-ati. Ing umume kasus, clickbait minangka resep bencana.

Cukup, "clickbait" minangka konten sing sengaja overpromised utawa disalahake kanggo narik pangguna menyang situs web tartamtu. Clickbait umume narik kawigaten para pangguna kanthi judhul sing cepet lan sensasional, kayata "sampeyan ora bakal pretyaya" utawa "sampeyan ora bakal bisa ngramal kedadeyan sabanjure," nanging gagal nggayuh pangarepan implisit pangguna.

Salah sawijining jinis konten "clickbait" sing paling populer yaiku ngasilake "dhaptar" sing nglumpukake konten saka situs liyane kanggo narik luwih akeh pangguna menyang situs kasebut.

Artikel Clickbait cenderung kurang saka 300 tembung, lan umume ora kalebu ide utawa konten asli. Nanging, ringkesan crita utawa video semat sing luwih dawa sing bisa ditemokake ing panggon liya, lan nalika pamriksan ora mesthi cocog karo judhul utawa sadurunge.

Akeh pamilik bisnis cilik lan agensi pemasaran seneng nggunakake clickbait amarga iku cara sing paling cepet kanggo ngasilake lalu lintas ing web - lan bisa ngasilake asil. Daftar khusus industri bisa ngirit pangguna akeh wektu lan energi sing nyoba nambah informasi kanggo awake dhewe. Peningkatan lalu lintas sabanjure sing digawe konten iki bisa nambah ngarsane situs ing mesin telusuran kanthi fenomenal. Umume, iku win-win.

Sampeyan bakal luwih angel ujar manawa lalu lintas kasebut diterjemahake langsung menyang tarif konversi sing luwih dhuwur lan nambah penjualan. Nanging yen perusahaan gumantung banget karo clickbaiting, bisa uga asring nresep.

Masalahe yaiku janjeni banget lan kurang dikirim, mula umume para pelanggan potensial bakal nyoba ngindhari iki yen bisa. Sawise kabeh, ora ana sing seneng rumangsa kesasar utawa mbuang wektu, mula yen sampeyan kerep ngirim postingan utawa promosi clickbait, merek sampeyan bisa dadi sinonim beracun kanggo informasi sing bisa dipertanyakan utawa kelangan dhuwit.

Lan sing luwih penting, sampeyan bisa nggunakake SEO.

Mesin telusuran kaya Google kalebu akeh kritéria ing algoritma kanggo ngasilake kaca asil kanggo pangguna, lan salah sawijining faktor yaiku kualitas konten web. Saben rong wulan, Google ngeculake serangkaian pembaruan sing dirancang kanggo mriksa klik, isi duplikat, lan warta palsu, lan sabanjure ngukum kaca lan situs web sing ana gandhengane karo konten kanthi kualitas murah kasebut kanthi luwih murah ing kaca asil.

Faktor liyane sing dipikirake mesin telusuran nalika rangking macem-macem situs yaiku tingkat bouncing kaca web. Yen pangguna ngeklik sawijining kaca, ngidentifikasi konten kasebut ora ana gunane, lan langsung "mumbul" situs kasebut tanpa ngeklik kaca liyane, umume Google nggolongake situs kasebut minangka kurang regane saka sudut pandang pangguna. Semono maneh pangguna ngilangi konten sing ora ana gunane, bakal luwih akeh situs web sing bakal nandhang sangsara.

Facebook uga wis njupuk langkah dhewe nglawan clickbait. Musim panas pungkasan, raksasa media sosial nerbitake update algoritma anyar sing ngenali clickbait sing dikirim bisnis, lan sing sabanjure nyegah kiriman kasebut ora ditampilake ing News Feeds.

Kanthi dipikirake, luwih becik dipikirake sadurunge hosting clickbait ing situs web bisnis sampeyan utawa dituduhake ing media sosial. Yen digunakake kanthi sithik lan kreatif, bisa ngasilake lalu lintas positif sing pungkasane bisa ngiyatake anane online. Profil sing tambah iki bisa digunakake bebarengan karo macem-macem keuntungan sing ora langsung.

Nanging gumantung banget karo clickbait uga cara sing nyengsarakke SEO sampeyan, kelangan pengikut ing media sosial, lan nggawe kapercayan marang merek sampeyan. Mula, sampeyan kudu ngati-ati. Kadhangkala apik yen ora mlumpat ing trek, lan kajaba sampeyan dadi salesman sing mantep, tegese sampeyan kudu ngindhari klikbaiting.

Endi sampeyan nemokake clickbait?

Sampeyan bisa nemokake meh ing endi wae ing Internet, saengga angel dicegah. Judhul Clickbait umume ing panggonan kaya media sosial lan blog, dene akeh situs jeneng gedhe kayata laporan cuaca lan agensi warta nawakake ruang iklan kanggo konten clickbait. Iki tegese sampeyan kudu ati-ati sadurunge ngeklik link, sanajan sampeyan ana ing situs web kualitas.

Kepiye aku bisa ngenali?

Sampeyan biasane bisa ngakoni clickbait liwat judhul utawa gambar sing skandal, nanging ora gampang. Kadhangkala angel kanggo mbedakake umpan klik lan judhul sing sah. Sawise kabeh, kabeh warta pengin dadi perhatian sampeyan.

Ana sawetara elemen umum sing digunakake ing konten clickbait, kayata judhul lan gambar sing ora jelas sing mbayangke imajinasi sampeyan. Clickbait uga nggunakake kejutan lan nesu kanggo narik perhatian sampeyan, uga dhaptar nomer. Akeh tautan nggunakake kombinasi elemen kasebut kanggo narik kawigaten.

Mangkene cara sing gampang kanggo ngerti yen sampeyan ndeleng artikel clickbait: Yen judhul ngandhani carane rumangsa ora menehi reaksi dhewe, bisa uga klikbait.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.