Piranti penting kanggo nganakake panelitian pasar

cara nganalisa studi pasar kanthi online

Pirang-pirang taun kepungkur, perusahaan utamane fokus ing bisnis offline. Pasinaon pasar sing luwih dhasar uga larang. Alesan babagan biaya yaiku sadurunge sampeyan kudu nyewa staf, utawa nindakake kanthi fisik. Salah siji saka perusahaan konsultasi kanthi data babagan sektor sing bakal kita tutul, lan kanthi data sing umum banget, kanggo investigasi apa sing ditindakake kompetisi utawa survey personel sing bakal dipekerjakake.

Saiki, internet menehi alat kanggo nindakake pasinaon pasar, kanthi luwih efektif lan ekonomi. Sabanjure, iki ngidini kompetisi uga duwe akses menyang cara evaluasi anyar. Nanging sanajan ana luwih akeh panelitian, supaya luwih ngerti konsumen, manawa ora kekurangan bisa dadi tambahan, kanthi luwih fokus karo minat sing digoleki. Lan amarga iki, dina iki kita bakal ndeleng serangkaian alat penting kanggo nindakake panelitian ing pasar.

Apa alat riset pasar?

Dheweke nganalisa pasar potensial, ing antarane pasokan sing ana lan panjaluk produk utawa layanan sing dianalisis. Tujuane yaiku supaya bisa nemokake ceruk pasar sing kurang akeh pasokan lan panjaluk sing luwih gedhe. Data kasebut mbantu kita nemtokake kemungkinan sukses, beda karo pasar sing akeh pasokan, nanging panjaluk banget sithik.

cara kanggo nindakake panelitian pasar online

Sawise data kasebut, bisa ditemokake pemahaman sing jelas babagan rong poin tartamtu. Nomer konsumen sing kudu tuku produk utawa layanan sajrone wektu lan rega sing bisa diwenehake.

Piranti kanggo nindakake panelitian pasar online

Saka kene, kita bakal ndeleng dhaptar alat sing apik banget sing ngidini kita entuk analisis sing apik.

SEMrush

Nalika arep sinau, SEMrush iku tansah dadi dorongan kawitan. Yen sampeyan ora ngerti platform iki, aku ngajak sampeyan ngakses situs web kasebut, utawa beda panemu saka pangguna sing nggunakake. Dheweke duwe luwih saka 40 alat kanggo pembangunan terus-terusan, lan ngidini audit SEO lan SEM sing lengkap banget. Sampeyan uga bisa nganalisa situs web kompetisi, konten, tembung kunci, lsp.

alat kanggo riset pasar

Becike bisa nganalisa situs web sampeyan dhewe, posisi sing ditampilake ing telusuran, temokake tembung kunci sing paling potensial, evolusi lan lintasan situs web sampeyan, uga kemungkinan pasar.

SEMrush wis dibayar, nanging nawakake pilihan kanggo ndaftar lan nyoba telusuran kaping pirang-pirang sing ditemtokake. Saka kana, mbayar yen pengin terus. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti kepenak kabeh alat sing ditawakake.

tren Google

tren Google nawakake kita a alat gratis lan gratis kanggo ngukur aliran tembung kunci tartamtu liwat wektu. Uga bisa digunakake kanggo mbandhingake pirang-pirang tembung lan nggoleki tren telusuran. Regane katon ing rong sumbu, siji temporal lan liyane indeks sing kisaran saka 0 nganti 100 popularitas utawa minat.

Ing kasus nalika kita golek konsep, sing ora ana gandhengane asring, pesen katon yen ora cukup data sing bisa ngasilake asil. Kanthi Google Trends, kita bisa nemokake tembung sing paling ditelusuri suwe-suwe, kanthi persentase apa, lan wilayah utawa negara endi sing bakal nemokake tren.

Google Keyword Planner

program riset pasar

Google Keyword Planner minangka evolusi Alat Kata Kunci Google sing lawas. Alat iki nyedhiyakake tembung sing paling digoleki kanggo bisnis, lan supaya bisa milih kanthi luwih pas karo sing cenderung digoleki pangguna. Kita bakal menehi saran tembung kunci supaya tembung kunci sing direncanakake nggunakake duwe kinerja sing apik, kayata ing kampanye iklan.

Google Analytics

Piranti gratis liyane sing ditawakake Google kanggo mbantu sinau ing pasar. Google Analytics menehi kita a akeh statistik kanggo nemtokake apa sing ditindakake pangguna ing situs web kita Ngerti kaca sing paling sering dikunjungi, wektu tetep dileksanakake, yen lagi mumbul, lokasi asal saka pengunjung, konversi ngrambah, kinerja kampanye pariwara ... Alat penting, sing kudune ora ilang.

Sosialmention

Alat iki ngidini kita nemtokake tingkat sebutan utawa pentinge istilah sing digoleki, kanthi online uga ing jaringan sosial, gambar utawa blog. Sosialmention banget ngidini kita ngerti perasaan (lan persentase) sing tangi, amarga uga bakal nemtokake komentar kasebut negatif, netral utawa positif. Kanthi cara iki, kita bakal bisa nemtokake level lan tingkat kapentingan sing digedhekake merek, dibandhingake karo pesaing.

carane ngerti tembung kunci sing bakal digunakake

Alexa

Alexa Iki ngidini kita ngramal lalu lintas situs web lan posisine, uga volume lalu lintas sing bisa diduweni. Kajaba iku, ngidini kita ngerti kanthi tembung organik sing dilebokake situs. Kanggo tujuan riset pasar, bakal mbantu kita nemtokake tembung kunci sing paling akeh digunakake.

Kadhangkala sampeyan bisa nemokake prabédan antara nilai data sing dituduhake ing Alexa lan ing antarane alat liyane, lan ing antarane. Nanging sing penting yaiku bisa ngukur bedane level sing dituduhake, kanggo ngerti apa sing paling penting kanggo kita. Aku ujar iki supaya ora mbatesi aku mung siji alat, sawetara, sanajan kita bakal duwe luwih akeh data, uga informasi sing luwih pas kanggo pasinaon ing pasar.

Quicksprout

Alat iki bakal ngidini sampeyan nganalisa situs web, kompetisi, mbandhingake, lan nglacak merek liwat jaringan sosial. Iku intuisi lan gampang digunakake, lan ing wektu sing suwe, sampeyan bakal duwe akses menyang analisis teknis situs web sampeyan. Kanggo ndhaptar iku gampang banget, bukak situs web saka Quicksprout banjur ketik domain situs web sampeyan. Saka kene, sawetara langkah sawise divalidasi liwat email, wis disambung, lan siyap digunakake.

Kesimpulan kanggo riset pasar

Miwiti nindakake panelitian pasar saiki wis cepet lan gampang. Pilihan liyane sing kasedhiya lan digunakake, bakal luwih rumit, bisa dipercaya lan akurat.

Saiki sampeyan bisa ndeleng alat apa sing kudu sampeyan gabungake kanggo miwiti. Lan mesthine, aja ngunci siji utawa loro supaya bisa duwe visi sing luwih global lan lengkap babagan bisnis sampeyan. Terusake lan "main" karo kabeh, lan sampeyan bisa miwiti ngerti tren, lan ide sing muncul.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alexandrolemus ngandika

    artikel apik banget mbantu kula kathah Mugi part 2 aku duwe