Apa MailChimp lan kepiye cara kerjane

Logo Mailchimp

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan MailChimp. Mbok amarga sampeyan mikir babagan nggunakake kanggo toko online; mbok amarga sampeyan nampa email, ing sisih ngisor, dheweke menehi informasi manawa alat iki digunakake. Utawa bisa uga amarga alasan liyane.

MailChimp wis dadi alat digital favorit kanggo ngirim newsletter kanggo akeh pelanggan. Nanging sampeyan ngerti apa iki? Kepiye cara kerjane? Yen iki pertama kaline, utawa yen sampeyan wis nyoba nanging durung dingerteni, saiki sampeyan bisa uga ngerteni.

Apa MailChimp

MailChimp sejatine alat sing bisa digunakake kanggo nindakake kampanye pemasaran email. Kampanye kasebut penting banget amarga mbantu sampeyan nyambung karo kabeh pengikut sing sampeyan duwe, ing wektu sing padha ngirim tawaran, diskon, utawa mung email menyang wong sing nggawe dhaptar pengikut sing sampeyan duwe.

Kajaba iku, dadi instrumen sing kuat banget, amarga sampeyan bisa ngrancang, ngirim lan ngerti apa pengaruh email sampeyan. Contone, mbayangno sampeyan ngirim sing ujar manawa bisnis ditutup nalika preinan. Lan pengaruhe yaiku 1%; Apa tegese? Meh ora ana sing nggatekake email kasebut. Nanging, sampeyan ngirim ujar manawa toko menehi diskon 50% kanggo kabeh; temenan pengaruhe bakal 70% (utawa 30, utawa 100%, sampeyan ora ngerti). Lan tegese bakal sukses.

Mesthine, sampeyan ora bisa ngerti manawa email liwat MailChimp bakal sukses utawa ora, nanging bakal menehi statistik sing bakal mbantu sampeyan ngerti apa sing sampeyan tindakake pancen efektif utawa yen sampeyan kudu ngganti promosi kanthi bener bisnis .

Sampeyan kudu ngerti MailChimp duwe rong versi, sing gratis lan sing mbayar. Akun gratis ngidini sampeyan ngirim 12.000 email saben wulan, nanging mung menyang 2.000 kontak. Kanggo bagean kasebut, akun pembayaran duwe kaluwihane luwih akeh (kayata, autoresponder, yaiku ngirim email kanthi otomatis; utawa pemicu, sing nuduhake ngirim email babagan acara tartamtu), nanging yen ora tekan 2.000 kontak kasebut, ora mbayar mbayar ekstra kanggo sawetara mupangat.

reregan mailchimp

Apa sing kudu digunakake

Terus karo tema MailChimp sing padha, sampeyan kudu ngerti manawa alat iki duwe macem-macem panggunaan. Ora mung ngurus ngatur pengiriman buletin, nanging uga bisa nglacak.

Uga, ora mung valid kanggo toko online. Uga kanggo bisnis sing ngetrapake papan ing kaca sing pangguna bisa ndaftar kanthi ninggalake email. Sebab, database gedhe iki ngidini sampeyan nyambung karo kabeh wong kasebut. Nanging nglakoni siji-siji ora paling apik (butuh wektu suwe lan uga email bisa uga nganggep yen ngirim Spam lan ngirim kabeh sing sampeyan kirim menyang folder kasebut (sing nyatane meh ora ana sing weruh).

Nanging ora mung iku, MailChimp bakal mbantu nggawe formulir ing blog, tundhuk karo hukum antispam, nindakake tes, utawa nggawe konten dadi virus. Lan luwih saka mung para ahli ing alat iki sing bisa nggayuh.

Ing pangertèn iki, sing kaluwihan MailChimp Babagan milis tradisional sing ana ing:

  • Bisa ngukur asil saben kampanye.
  • Gawe email khusus lan dirancang kanggo narik perhatian.
  • Lacak tanggepan saka sing nampa (contone, yen mbukak email, yen ngeklik link, utawa langsung mbusak ...).

Cara nggawe akun MailChimp

Cara nggawe akun MailChimp

Sadurunge miwiti mikir babagan carane ngirim email menyang pelanggan, utawa jinis kampanye sing bakal ditindakake, kudu ndhaptar lan ngrampungake kabeh Langkah-langkah kanggo duwe akun MailChimp.

Kanggo nindakake iki, langkah pertama sing kudu sampeyan lakoni yaiku menyang kaca resmi alat kasebut, https://mailchimp.com/.

Sawise tekan kana, sampeyan kudu ngeklik "Daftar Gratis". Sijine data ing formulir, uga sandhi sing bakal digunakake. Iki bakal ngirim email kanggo verifikasi registrasi sampeyan. Sampeyan kudu ngeklik tombol "Aktifake Akun".

Ing wayahe, layar anyar bakal mbukak supaya sampeyan kudu ngisi informasi luwih lengkap: data pribadi, jeneng perusahaan, alamat, yen sampeyan wis ngirim, yen sampeyan duwe jaringan sosial lan pengin nyambungake ... wektu, sampeyan bakal nampa email sing nampani sampeyan lan menehi manual pitulung supaya sampeyan bisa ngerti alat kasebut, nggunakake kanthi bener lan, ing ndhuwur kabeh, sinau sawetara trik panggunaan kasebut.

Cara nggunakake alat kanggo perusahaan sampeyan

Cara nggunakake alat kanggo perusahaan sampeyan

Nggunakake MailChimp kanthi apik, ora masalah pirang-pirang jam, wis meh pirang-pirang dina, amarga saran paling apik sing bisa diwenehake yaiku maca kanthi akeh babagan alat kasebut supaya bisa entuk manfaat paling apik. Mula, kita bakal ninggalake panggunaan utama sing digunakake lan kepiye cara sampeyan nindakake.

Cara nggawe dhaptar kontak ing MailChimp

Nggawe dhaptar kontak iku penting amarga, sapa sing bakal ngirim email sampeyan? Mula, sampeyan kudu nggatekake langkah utama iki. Nindakake, Sampeyan kudu jelas babagan jinis klien sing bakal dituju. Contone, sampeyan ora bisa nggawe dhaptar dolanan bocah karo wong utawa pangguna sing ora duwe anak.

Sawise sampeyan ana ing MailChimp, sampeyan kudu ngeklik bagean Dhaptar, ing endi dhaptar digawe. Ing kana sampeyan bakal weruh, ing sisih tengen, tombol sethitik sing ujar Nggawe Dhaptar. Ndhisiki.

Saiki sampeyan kudu ngisi kaca kanthi rincian, yaiku jeneng dhaptar, email apa sing bakal digunakake kanggo dikirim menyang dhaptar kasebut, lan apa sing bakal dadi jeneng pangirim. Kadhangkala, sampeyan bisa menehi alesan kenapa dheweke langganan dhaptar kasebut, uga elinga manawa bisa ngilangi dhaptar kasebut.

Sawise kabeh rampung, klik Simpen lan sampeyan bakal duwe dhaptar kontak sampeyan dhewe.

Cara ngimpor dhaptar pelanggan ing MailChimp

Bisa uga kedadeyan kasebut Sampeyan wis duwe dhaptar pelanggan lan ora pengin ngunggah email siji-siji menyang MailChimp. Yen sampeyan duwe sawetara opsi kanggo ngimpor. Piye carane Sampeyan bisa nindakake:

  • Saka Excel.
  • Saka CSV utawa dokumen teks.
  • Utawa saka aplikasi kayata Google Drive, Zendesk, Eventbrite ...

Cara nggawe email

Sampeyan wis duwe dhaptar. Saiki tutul apa email sing pengin ditampa wong sing wis langganan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu pindhah menyang Kampanye. Lan saka kana menyang tombol ing sisih tengen, Gawe Kampanye.

Saiki, ing lapangan telusuran sampeyan bisa nemokake template kampanye sing beda-beda sing bisa digunakake, kayata sambutan karo pelanggan anyar, utawa ngelingake yen sampeyan wis ninggalake kranjang ing toko online. Uga ana matur nuwun ...

Yen wis duwe, sampeyan kudu menehi jeneng kampanye, uga dhaptar sing pengin ditampa email kasebut. Lan sampeyan kenek Mulai.

Sabanjure, wayahe ngrancang email. Iki rampung ing Email Desain (ing sisih tengen), ing endi sampeyan kudu ngisi informasi sing dijaluk.

Sabanjure, sampeyan kudu milih template kanggo email, sing bakal gumantung karo selera. Sampeyan bisa pratinjau, mula sampeyan kudu nuntun bisnis lan kesan sing pengin diwenehake.

Mesthi wae, sampeyan bisa ngatur teks, gambar, lan apa wae sing dikarepake.

Penting, tansah nambah kamungkinan kanggo mbatalake langganan, amarga iku hak pangguna. Lan siji kontribusi maneh, coba kabeh ana ing basa sing bener. Yaiku, yen sampeyan ngatasi pangguna saka Spanyol, ing basa Spanyol (kalebu sikil); nanging yen basa Inggris, luwih becik kabeh teks ing basa Inggris.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.