Desain Responsif: Pilihan paling apik kanggo situs web multi-piranti

carane masang desain responsif

Uga diarani desain adaptif, desain adaptif, utawa desain responsif. Desain responsif ngubengi ngowahi tampilan situs web kanggo adaptasi karo piranti saka kaca kasebut. Kanthi cara iki, pengalaman panganggo bisa nambah kanthi nyata, lan minangka salah sawijining sumber optimalisasi SEO sing digedhakake Google kanthi kuat. Ngelingi manawa wiwit 2015, algoritma kasebut diganti kanggo menehi penghargaan situs web sing nindakake.

Nanging desain responsif luwih saka mung tampilan saben piranti. Menehi kamungkinan kanggo modhifikasi desain (tanpa ditindakake) lan adaptasi kanthi sejatine kanggo saben piranti. Kanggo nambah SEO, lan situs web ora katut karo wong liya sing nggabungake. Pungkasane, kabeh bakal tambah akeh, lan saiki kita bakal ngomong babagan desain responsif.

Desain Responsif

pentinge nduwe situs web sing responsif

Sejatine yaiku adaptasi situs web menyang saben jinis piranti sing arep disambungake. Biyen, internet mung bisa diakses saka desktop utawa komputer laptop. Saiki, kita bisa nemokake koneksi saka ponsel (sing paling umum), tablet, buku elektronik, lsp. Efek pertama sing ditemokake yen ora duwe desain web sing responsif, yaiku kegagalan dhasar saka jinis, struktur sing ala, utawa piranti kasebut ora ndhukung visualisasi tartamtu. Iki amarga layar, prosesor sing digawa, sistem operasi, resolusi utawa memori beda-beda ing saben piranti.

Thanks kanggo jinis desain iki, saka HTML lan CSS siji, sampeyan bisa ngatasi lan ngrampungake kabeh masalah sadurunge, kayata, kalebu desain lebar sing tetep populer. Opo maneh, kabutuhan kanggo njaga saben situs web digabungake ing sak panggonan. Sampeyan bakal entuk asil sing luwih apik lan optimal, lan beban kerja luwih murah.

Cara ndandani situs web dadi desain responsif

Sampeyan duwe macem-macem cara kanggo nggayuh. Mesthi wae kasus sing ideal yaiku yen sampeyan miwiti saka 0, nanging kita bakal ndhaptar.

Apa desain adaptif?

  1. Gawe versi seluler. Penting banjur bakal ngomong babagan iki. Iki cara sing paling "rumit", nanging sampeyan bakal entuk mupangat sing padha (kanthi kerja sithik). Kanthi bobote desktop sing luwih murah, lan pilihan gambar sing luwih apik, sampeyan bisa nambah kacepetan situs. Yen sampeyan nggunakake WordPress, sampeyan bisa nggunakake Plugin, sing paling murah lan paling cepet. Contone, dheweke wptouch pro.
  2. Gunakake template sing wis dirancang sadurunge. Ing kasus WordPress lan sistem manajemen konten (CMS) liyane kayata Joomla, umume duwe meh kabeh template kanthi desain responsif saiki.
  3. Download template responsif. Kasus paling apik yaiku ngatur kanggo ndeteksi ukuran layar saben piranti lan adaptasi konten kasebut. Mesthine, sampeyan kudu eling yen saben jinis produk utawa layanan sing ditawakake luwih apik tinimbang liyane. Cithakan kanggo blog ora padha karo template toko pawon liyane.

Napa Google luwih seneng desain responsif?

Google saiki dadi keseimbangan antara efisiensi lan kualitas, sing dadi efektifitas. Kasunyatan duwe web adaptif ngidini Google 2 perkara. Siji tangane, nawakake ing mesin telusuran kanggo papan sing penting menehi kenyamanan maksimal kanggo pangguna, lan ing sisih liyane kudu ngindeks mung sak panggonan.

Kadhangkala, gampang mutusake milih desain kanggo komputer, utawa malah nggawe situs web seluler lan ngupayakake kabeh. Nanging iku salah. Beban kerja sing digawe kaping pindho, ora mung kanggo mbaleni proses kaping pindho utawa luwih, nanging kanggo nyoba nggawe posisi kaping pindho situs web. Ing kasus iki, sing paling sukses yaiku ngarahake desain responsif, sing ngidini sambungan lan visibilitas saka piranti apa wae kanthi ngindeks situs web siji.

cara adaptasi situs web sampeyan menyang macem-macem piranti

Algoritma iki ora mengaruhi telusuran komputer, nanging wiwit 2016, umume panelusuran wis ora digawe maneh. Soko serius sing kudu dipikirake, yen sampeyan butuh visibilitas ing internet.

Pentinge desain adaptif

Akeh pangguna sing bisa ngetik situs web lan ilang kanthi cepet. Duwe situs web sing kabentuk kurang apik ora kepenak, lan yen sampeyan ora duwe desain responsif, bisa nyebabake masalah kasebut. Contone, saka visualisasi piranti seluler, sing asring digunakake saben dina.

Nanging sampeyan mikir ... Ora ana apa-apa, profil pangguna kanggo layanan sing ditawakake cenderung kanggo visualisasi saka PC! Sampeyan yakin? Siji-sijine sing diraih yaiku entuk tingkat bouncing sing dhuwur. Lan amarga konten sampeyan ora apik, utawa ana masalah struktural ing situs web sampeyan, lsp. Mesin telusuran bisa nginterpretasikake minangka tandha sing ora apik. Utamane amarga pungkasane, wong nggunakake sethithik wektu ing situs web sampeyan. Dadi kanthi paralel, posisi sampeyan bisa kena pengaruh, wiwit ngeculake posisi. Apa kanthi cara, Ora dadi ide sing ala kanggo adaptasi situs web sampeyan menyang macem-macem piranti, nanging prelu. Mula pentinge.

Muga-muga sampeyan wis ngerti pentinge nduwe situs web sing responsif, lan yen sampeyan ora duwe, goleki! Minangka salah sawijining perkara sing paling penting sing kudu dipikirake saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.