Cara nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan

Cara nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan

Yen sampeyan arep nyiyapake eCommerce, sampeyan ora mung kudu padha sumelang ing bab duwe produk sing adol, nanging uga sing kiriman teka bener, lan cepet sabisa kanggo pelanggan. Masalah iku kabeh ora mungkasi ana, amarga sampeyan kudu ngerti carane nggawe kabijakan bali ing eCommerce. Ing tembung liyane, apa sing kudu ditindakake yen produk sing tekan pelanggan ora pengin utawa ora bisa digunakake kanggo dheweke.

Iki, sing katon gampang banget, sejatine ora gampang. Lan mulane dina iki kita bakal fokus supaya sampeyan ngerti kabeh sing mengaruhi lan carane nggawe kanggo toko sampeyan.

Apa kebijakan bali

Apa kebijakan bali

Ayo dadi cetha apa a kabijakan bali. Yen sampeyan duwe toko, apa fisik utawa online, sampeyan kudu ngerti apa sing kudu ditindakake yen pelanggan pengin ngasilake produk kanggo sampeyan. Apa sampeyan nampa kabeh? Mung sing cacat? Carane bakal bali?

Kabeh pitakonan kasebut, lan liya-liyane, minangka cara kanggo nggawe kabijakan perusahaan sing jelas marang para pelanggan. Ing tembung liyane, sampeyan ngandhani pelanggan yen ora seneng utawa pengin produk sing ditampa.

Mulane, kita bisa nemtokake kabijakan bali peraturan internal sing bisnis sampeyan tindakake menyang pelanggan sing njaluk bali utawa ijol-ijolan produk padha tampa.

Senajan koyone gampang, bebener iku ora. Ana akeh TCTerms kanggo njupuk menyang akun lan kene sampeyan kudu tansah sijine dhewe ing sisih customer kanggo mutusake masalah mamang lan nggawe wong cetha banget. Kenging punapa? Supaya klien dhewe ngerti carane sampeyan ngatur bisnis sampeyan, sing apik, nanging uga sing ala.

Napa nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan

Napa nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan

Yen sampeyan ndeleng akeh bisnis online, sawetara duwe kabijakan bali; liyane langsung nglirwakake lan banjur nerusake salah siji cara utawa liyane nalika padha duwe panjalukan utawa panjalukan saka klien sing. Nanging ing prakteke ora ana eCommerce sing kedadeyan kanggo nggawe link lan kabar ing kaca tuku sing ngomong babagan bali.

Lan pangguna, nalika kita tuku barang, kita ora biasane ndeleng saben kaca. Menapa malih, nalika kita ndeleng kakehan teks kita pass ing. Lan ora kudu.

¿Disaranake duwe kaca kanthi kabijakan bali? Sakbenere. Nanging uga diselehake ing sing katon (sing biasane ana ing footer) lan ing proses tuku (sadurunge nampa lan mbayar). Kenging punapa? nylametake sampeyan masalah; iku bener sing bisa nggawe pangguna mikir bab iku, nanging uga sing padha ndeleng transparan ing bagean saka perusahaan.

Umumé, duwe kabijakan bali mbantu sampeyan:

  • dadi luwih transparan. Amarga sampeyan nggunakake kode sing padha kanggo saben klien. Ora preduli, sampeyan pengin nawakake "liyane" kanggo sawetara pelanggan sing luwih setia.
  • Netepake kahanan tuku online. Amarga kanthi ora bisa mbalekake kanthi cara iki, sampeyan nerangake manawa, yen ana sing salah karo produk kasebut, langkah-langkah sing kudu ditindakake yaiku sing wis ditemtokake.
  • Kasunyatan sing padha ana. Nalika sampeyan kudu nggawe tuku lan weruh sing dhuwit ora bali, akeh mundur amarga, apa yen ora apik kanggo wong-wong mau? Apa yen ora bisa? Apa yen dudu apa sing dipesen? Kanthi kabijakan iki, dheweke bisa tuku kanthi luwih tenang.

Wigati dimangerteni saben customer duwe hak kanggo njaluk dhuwit bali miturut hak penarikan komersial. Lan sing iku wajib sing saben wong kudu netepi. Yaiku, sanajan sampeyan ujar manawa sampeyan ora mbalekake dhuwit, para pelanggan duwe hak kanggo ngasilake kasebut.

Secara khusus, saben pelanggan duwe 14 dina tanggalan kanggo ngasilake produk kasebut tanpa menehi panjelasan. Nanging, yen bali online, pelanggan nanggung biaya pengiriman (anggere sampeyan wis nemtokake sadurunge, yen ora, bisa uga eCommerce sampeyan kudu nanggung). Mesthi, yen sampeyan uga wis ngisi biaya pengiriman, sampeyan wajib mbalekake. Lan kabeh iki dadi siji ing 14 dina tanggalan.

Cara nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan

Cara nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan

Nalika nulis kabijakan bali sing apik, sing paling penting sampeyan kudu eling yaiku dingerteni. Ora ana gunane sampeyan entuk teknis banget utawa nyebutake undang-undang, artikel lan liya-liyane amarga, yen ora ngerti, dheweke ora bakal duwe risiko tuku saka sampeyan. Sampeyan perlu nggawe dingerteni kanggo pelanggan, lan tansah ing nulis, lan katon, supaya padha weruh sing bakal nambani kabeh panjalukan merata (lan sing ora bakal ana "kanca" utawa sing sawetara njaluk luwih saka liyane).

Yen ngandika, disaranake kanggo wayahe sing mikir kaya customer. Apa sing bisa kedadeyan nalika pesenan ditampa?

  • teka rusak.
  • Ora apa kita wis takon kanggo.
  • pengin owah-owahan.
  • Sing ora ngawula kanggo apa kita wanted.
  • sing ora worth kita.
  • ...

Ana akeh alasan kenapa pelanggan pengin ngasilake produk, kalebu penarikan komersial, yaiku, dheweke ora menehi katrangan kanggo mbalekake.

Lan sampeyan kudu nekani kabeh mau. Dadi yen sampeyan nemtokake ing kabijakan bali, luwih apik.

Apa maneh sing kudu digatekake? Aspek penting kayata:

  • Item sing bisa bali lan liyane sing ora bisa. Contone, yen panganan utawa barang-barang seger (jajan, roti saben dina ...) luwih rumit. Ati-ati, ora ateges sampeyan ora mbalekake dhuwit.
  • Item sing bisa diijolke. Amarga ora saben wong bisa duwe cadangan.
  • wektu bali. Tegese, suwene wong kudu mbalekake.
  • Kahanan kanggo bali item: nganggo utawa tanpa label, amarga padha teka ing kothak, tanpa wis digunakake...
  • Carane dhuwit bakal bali: pengembalian dana, uang kembali, kredit toko...
  • Tata cara kanggo miwiti bali.

Sampeyan duwe kabeh? Mula ayo padha nyambut gawe.

  • Pisanan bakal nggawe kaca ing situs web sampeyan khusus kanggo kabijakan bali saka eCommerce sampeyan.

Sampeyan bisa njupuk cithakan kabijakan bali saka Internet lan adaptasi menyang eCommerce utawa nulis saka awal. Disaranake pilihan kapindho amarga iku luwih pribadi.

Elinga yen sampeyan kudu mangsuli kabeh pitakonan sing wis kita rembugan sadurunge lan sing bisa mengaruhi bisnis sampeyan.

  • Setel protokol ing saben kasus, uga ing kahanan, istilah lan biaya bali kasebut (Sanajan gratis, temtokake).
  • dadi mbukak sabisa, lan jelasake kabeh sing ana hubungane karo prodhuk lan dhuwit bali, amarga mung sampeyan bakal duwe kaca sing cocok lan, nalika ngatur klien, sampeyan bakal bisa nggawe posisi sampeyan kanthi jelas (sing sadurunge sampeyan tuku) . Mesthi, ora ngganti kahanan nalika klien njupuk "menang" supaya iku; luwih becik nampa kaluputan banjur ngowahi pranatan supaya ora kelakon maneh, nanging kosok baline tumindak ala.
  • Selehake link menyang kaca kasebut ing macem-macem titik ing web: Footer utawa footer, ing kaca FAQ yen sampeyan duwe, ing kaca produk, ing shopping cart lan ing pembayaran. Paling mung sijine ing 1-2 panggonan, nanging ora kabeh. Rekomendasi kita? Footer, kaca produk lan pembayaran.

Apa sampeyan isih ragu babagan carane nggawe kabijakan bali ing eCommerce sampeyan? Takon kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.