Apa sing dadi manajer komunitas lan kepiye aku ngerti yen mbutuhake kanggo eCommerce?

Tokoh profesional iki, sing modis ing taun-taun pungkasan, yaiku sing nuduhake wong sing tanggung jawab utawa manajer internet, komunitas online, digital utawa virtual, utawa manajer komunitas sing dadi auditor merek ing media sosial. Kanthi insiden total kanggo ngembangake utawa nindakake kabeh jinis strategi babagan marketing digital.

Ing kasus apa wae, lan kanggo ngembangake tugas profesional iki. Peran sing ditindakake latihan ora kalah penting. Ora kaget, manajer komunitas sing ngurmati awake dhewe minangka juru bicara perusahaan ing lingkungan digital, lan kaya ngono, kudu dadi komunikator banget. Loro-lorone ing perusahaan lan hubungan eksternal lan bagean sing kudu menehi kontribusi karo keahlian profesional tartamtu. Nganti bisa saka bidang jurnalisme, pariwara, pemasaran utawa komunikasi. Uga didhukung dening pelatihan khusus babagan pemasaran digital lan manajemen media sosial.

Nalika ing sisih liyane, wong kudu nyoba supaya ora mbandhingake karo a manager media sosial amarga dheweke kalebu tokoh profesional sing beda-beda, sanajan bisa uga ditambah karo tahap profesional. Amarga iku rong profil sing beda, sing saling nglengkapi lan kudu dilaporake, nanging kanthi fungsi sing beda. Sanajan bola-bali profesional sing padha nganggep kompetensi kalorone.

Manajer komunitas: fungsi sing paling relevan

Sampeyan mesthi ngerti apa profil sing kudu diwenehake tokoh profesional iki. Dadi, kanggo miwiti, mesthine yaiku wong sing seneng jaringan sosial lan nyedhiyakake empati profesional, kreativitas lan kepinginan kanggo nambah supaya bisa interaksi liwat teknologi anyar lan mesthine ing Internet. Nanging ora mung, nanging kosok baline, kudu disertai karo ilmu pengetahuan sing mantep ing disiplin utawa subjek liyane, kayata sing bakal dibahas ing ngisor iki, ing antarane sawetara sing paling relevan:

  • Desain strategi
  • Manajemen komunitas
  • Evaluasi lan manajemen proses lan proyek
  • Manajemen krisis
  • Layanan pelanggan
  • Piranti 2.0

Ing konteks umum iki, para profesional sing nduweni kualifikasi kasebut menehi kontribusi minangka nilai tambah jaringan sing apik banget pengaruhe ing media sosial sing mbantu nindakake strategi ing babagan e-commerce kanthi luwih apik. Apa wae sifat lan arah sing dibutuhake saka pedoman bisnis. Kanthi cara iki, manajer komunitas bisa dadi dhukungan sing kuat kanggo njupuk keputusan sing bener ing arah bisnis digital.

Kepiye aku ngerti yen mbutuhake kanggo eCommerce?

Iki minangka pitakonan utama ing kelas perusahaan iki lan bisa dijawab kanthi gampang sajrone pendekatan. Amarga ing pungkasan dina, apa sing diarani pungkasan yaiku ngerteni luwih saka pertimbangan teknis liyane kanggo konten penting ing sektor utawa lapangan perusahaan sing bisa digunakake sing bisa narik kawigaten para pandhereke. Iki minangka salah sawijining aspek sing kudu sampeyan ngerteni manawa sampeyan pancen butuh tokoh profesional iki wiwit saiki.

Amarga ing sisih liyane, kita uga kudu negesake kasunyatan manawa manajer komunitas minangka wong sing kudu ngerti lan ngatasi disiplin liyane. Amarga ora bisa dilalekake yen nindakake fungsi multidisiplin. Kaya ing kasus ing ngisor iki, sampeyan bakal nyritakake sampeyan ing ngisor iki:

Ngerteni lingkungan sampeyan luwih apik supaya luwih efektif ing perusahaan sampeyan kapan wae. Nganggo pangguna sing paling aktif utawa sing paling akeh influencers kanggo ngetrapake fungsi kasebut wiwit saiki.

Mbangun empati ckaro komunitas sampeyan. Nganti penting iki, bisa dadi salah sawijining kunci sing paling cocog kanggo sukses utawa dudu manajer komunitas sing apik. Ing pangertene iki, penting banget kanggo nggawe ikatan emosional karo para pangguna, sing sesambungan karo konten sing digawe, supaya bisa melu lan nambah nilai kanggo kabeh tumindak.

Apa aku butuh eCommerce kanggo bisnis?

Minangka wayahe sing kudu dipikirake sawise nganalisa apa sejatine manajer komunitas kanggo nggawe kebutuhan apa aku butuh angka iki kanggo wiwitan lan pangembangan eCommerce. Saka pendekatan kasebut, ora ana sangsi manawa ngerti manawa kita butuh manajer komunitas, kita bakal makarya kanthi proses discard sederhana kanggo ngevaluasi perusahaan sing menehi saran.

Dadi, ana sawetara bisnis online sing luwih penting tinimbang karakteristik kasebut. Amarga karakteristik dhewe mbutuhake, mula kita bakal menehi dhaptar perusahaan sing bisa entuk manfaat luwih saka jaringan sosial. Dheweke bisa uga duwe peran penting kanggo njupuk keputusan. Contone, ing kasus ing ngisor iki:

  • Pengecer klambi
  • Pengecer elektronik
  • Perusahaan sing nyedhiyakake produk online utawa layanan online
  • Perusahaan sing nyedhiyakake layanan logistik utawa paket
  • Perusahaan sing adol obyek liya
  • Konsultasi
  • Pengacara
  • Toko barang-barang ing omah lan olahraga

Aspek liyane sing kudu dianalisis kanggo nyakup tokoh profesional iki ing tim pangembangan yaiku sing ana gandhengane karo tujuan sing ditindakake ing toko utawa bisnis online. Lan ing ngendi fungsi ing ngisor iki sing ditawakake saiki katon apik.

Bebarengan karo tujuan perusahaan / merek, nggawe rencana strategis ing Jaringan Sosial ing endi tujuan sing bisa diukur lan nyata (sawetara pengikut, "Aku seneng sampeyan", RT, sawetara kunjungan saka Jaringan Sosial, lsp)

Nganalisis data sing dipikolehi alat pangukuran lan nggawe pangowahan strategi yen pancen perlu.

Sesambungan, rungokake, lan troubleshoot minangka 3 tombol utama sing kudu dingerteni saben Manajer Komunitas.

Gunakake kabeh informasi kanggo entuk bathi perusahaan, sing sadurunge dikelola lan diatur, sing ditampa saka pangguna utawa pengikut merek.

Supaya sawise kabeh sing gegandhengan karo fungsine, saiki wayahe takon babagan sing pasti: apa sampeyan kepengin duwe Manajer Komunitas kanggo toko online? Bisa uga sawetara kasus kasebut, nanging ing kasus liya, ora perlu saka sudut pandang apa wae.

Kepiye milih tokoh profesional iki?

Iki minangka pendekatan liya sing paling relevan sing kudu sampeyan takon wiwit saiki. Ing antarane kalebu kasunyatan ngetung utawa nguwasani pirang-pirang basa kanggo njaga hubungan sing luwih adi wiwit saiki.

Milih Komunitas Manajer, persis, nguasai sawetara basa saliyane basa Spanyol, utawa paling ora nguwasani basa Inggris. Lan saiki sampeyan ora bisa ngaturake adol ing luar negeri, nanging kanthi gampang lan kesempatan sing ditawakake eCommerce, sampeyan pancen ora nate ngerti.

Kajaba iku, kanthi cara iki sampeyan bisa ndeleng lan nganalisa apa sing ditindakake kompetisi manca ing media sosial lan mulane, bisa ngetrapake teknik kasebut ing merek sampeyan.

Dadi wong sing inovatif wiwit wiwitan

Sukses merek sampeyan ing media sosial bakal adhedhasar konten. Apa teks liwat kiriman, video, foto, infografis, langsung ... tanpa mangu-mangu, nalika milih Manajer Komunitas, mesthine kudu kreatif ing babagan konten sing dituduhake, ngerti selera para pelanggan lan ngrancang lan nggawe publikasi sing terkenal kanggo awake dhewe. Ing pangertene, yen sampeyan duwe kawruh babagan ngrekam lan nyunting video, luwih becik, amarga saiki video sing paling disebar.

Ora ana kahanan apa wae, sampeyan kudu lali manawa Manajer Komunitas kudu pindhah ing bidang sing inovatif banget kanggo nindakake gaweyan kasebut kanthi jaminan sukses. Ora nggumunake, iki minangka salah sawijining fungsi sing mbutuhake luwih sinau babagan katrampilan kasebut, mula dibutuhake supaya bisa lancar ing toko online utawa perdagangan.

Ngerti merek komersial kanthi tliti

Iku luwih jelas, kanggo komunikasi nilai merek kanthi bener, ngerti carane adol produk utawa layanan ... sampeyan kudu ngerti perusahaan kanthi sampurna. Amarga alasan iki, luwih asring duwe CM internal, amarga dheweke bakal luwih ngerti bisnis tinimbang CM ing njaba. Ing kasus apa wae, kanthi domain babagan kabeh sing ana gandhengane karo merek komersial sing sampeyan wakili nalika semana.

Resolusi ing keputusan

Pungkasan, lan kanggo kabeh perkara sing ana ing urip, salah sawijining kualitas profil profesional iki yaiku sampeyan paling penting lan kabeh penting. Yaiku, sampeyan kudu ngerti metrik lan data sing muncul saka manajemen saben jaringan sosial. Saben wong duwe bagean "Analytics" sing bisa ndeleng rincian manajemen lan bisa menehi pitunjuk babagan apa sing kudu ditindakake.

Mula, lan kanthi kesimpulan, mula sampeyan kudu ngerti milih Manajer Komunitas kanthi cara sing bener. Antarane sebab liya, amarga ana akeh prekara sing bisa ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.