Apa IP telephony lan kepiye carane bisa mbantu bisnis sampeyan?

IP telpon

Kanggo bisnis, perusahaan, toko online ..., komunikasi karo pelanggan penting. Malah dadi eCommerce, duwe sambungan karo pelanggan, utawa paling ora ngidini, nggawe dheweke luwih aman nalika tuku. Nanging nalika nggoleki tarif lan opsi, la IP telpon iku dadi saya penting lan niche atraktif.

Nanging apa IP telephony? Kanggo apa? Napa disaranake kanggo perusahaan? Kita bakal ngomong babagan ing ngisor iki.

Apa IP telephony

Saiki, IP telephony wis dadi salah sawijining bentuk komunikasi sing disenengi kanggo perusahaan, sing bisa ngganti saluran telepon tradisional kanthi pilihan iki.

Khusus, Iku teknologi sing ngidini kita kanggo komunikasi liwat telpon liwat Internet. Conto iki yaiku telpon sing digawe, utawa digawe kanggo kita, liwat WhatsApp, Zoom, Skype ...

Jeneng liya sing dikenal IP telephony yaiku Internet Telephony Protocol. Dheweke nggunakake teknologi VoIP, ing ngendi swara kasebut diowahi dadi data sing dikirim liwat Internet menyang wong liya. Sadurungé nampani, dadi swara manèh, yaiku sing dirungokaké. Lan kabeh iki ing microseconds.

Bedane antarane IP telephony lan wangun telpon liyane liwat Internet

kaluwihan ip telephony

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, IP telephony bisa kaya telpon Skype, WhatsApp ... Nanging, nyatane ora kaya ngono.

Siji lan liyane pancen beda. Lan iku sing telpon biasa antarane wong loro mbutuhake loro kanggo duwe app padha, amarga yen ora, ora bisa ditindakake. Lan ing IP telephony ora perlu. Nyatane, apa sing ditindakake yaiku entuk nomer sing disimpen ing awan (utawa port sing diduweni) supaya bisa nelpon lan / utawa nampa telpon tanpa kudu duwe aplikasi tartamtu, utawa gumantung saka jinis telpon sing digunakake.

Cara kerja IP telephony

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan cara kerja teknologi iki, sampeyan kudu ngerti Dheweke nggunakake protokol IP. Sinyal swara diowahi dadi paket data sing ninggalake jaringan area lokal sing disebut LAN, utawa langsung saka Internet (sing bakal dadi voice over IP). Iki tekan wong liya lan diowahi maneh dadi swara, yaiku sing dirungokake wong kasebut. Nanging, iki, sing bisa dianggep mengaruhi komunikasi amarga sampeyan kudu ngenteni, sanajan sawetara detik, kedadeyan kanthi cepet.

Mesthi wae, sampeyan kudu eling IP telephony ora gratis. Kaya sing "normal", ing kene uga ana biaya sambungan antarane operator, sithik banget, nanging ana. Umumé, ing Spanyol rega minimal, nanging bener yen sampeyan nelpon tujuan liyane, telpon bisa dadi luwih larang.

Kaluwihan lan cacat IP telephony

ip telephony karo komputer

Iku bener IP telephony, marang kita wis rampung, bisa koyone sing paling apik kanggo perusahaan, wiwit ngirit biaya lan uga nambah produktivitas lan komunikasi kanggo kabeh bagéan donya. Nanging kabeh sing "apik" uga ana bagean sing ala.

Mula, sadurunge milih, sampeyan kudu ngerti apa kaluwihan lan kekurangane.

Apa kaluwihan kasebut?

Saliyane sing wis kasebut, kaluwihan liyane saka IP telephony yaiku:

  • Kemungkinan sing padha bisa njawab sawetara telpon bebarengan. Nyatane, iki ngalangi pangguna saka kudu ngenteni ing telpon kanggo dirawuhi.
  • Fitur tambahan, kayata salam pribadi, jadwal, rekaman telpon, statistik ...
  • Menehi gambar internasional, amarga ora ana sing bakal ngerti yen sampeyan nggunakake nomer virtual utawa ora, lan sambungan saiki dadi kuat sing ora Cut metu utawa duwe swara ala, etc.
  • Sampeyan bisa nggunakake landline saka seluler, njawab telpon ing pamindhahan lan malah nransfer telpon.

Apa kekurangane?

Kaya sing wis dakkandhakake, saliyane kaluwihan, ana uga sawetara kekurangan sing kudu digatekake sadurunge nggawe keputusan. spesifik:

  • Kualitas telpon, sing, sanajan saya suwe saya apik lan luwih apik. Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa ana gangguan, telat, swara metalik ...
  • Sampeyan ora bisa nggunakake yen sampeyan ora duwe piranti khusus. Sanajan larang, investasi kasebut menehi akeh fasilitas.
  • Yen ana pemadaman listrik, IP telephony sampeyan ora bisa digunakake. Sing padha bakal kelakon yen sampeyan entek Internet. Kanggo pemadaman listrik, nggunakake baterei sing tahan suwene bisa dadi solusi, nanging ing kasus Internet, sampeyan kudu duwe pilihan liyane kayata sambungan telpon ing seluler lan ngalihake telpon, utawa malah nggunakake proyek sing dikembangake dening Google sing diarani WebRTC, sing ngidini telpon bisa diterusake nalika ora ana listrik.

Apa IP telephony worth kanggo perusahaan?

"keypad ip phone kab

Sampeyan bisa uga, yen perusahaan sampeyan cilik, utawa sampeyan duwe toko online sing bisa sampeyan atur kanthi gampang, ide iki ora nyenengake sampeyan amarga meh ora nampa telpon, sing sampeyan tampa gampang dijawab.

Nanging, nalika wiwit tuwuh lan ana luwih akeh interaksi lan komunikasi karo pelanggan, owah-owahan. Ing kasus iki, IP telephony menehi sampeyan sarana kanggo nglayani pelanggan kanthi cara sing luwih efisien. Sampeyan ora mung supaya nunggu, nanging uga nambah komunikasi sing kasedhiya tanpa kudu weruh ing seluler ing kabeh kaping, nanging sampeyan bisa nekani saka komputer, utawa saka sistem liyane.

Uga, salah sawijining rasa wedi para pengusaha yaiku manawa wong duwe masalah komunikasi, nanging gampang diatasi kanthi sambungan sing apik. Y ora ana sing ngerti yen telpon sing ditelpon dudu telpon "normal" nanging ana ing awan. Sampeyan bisa uga duwe sawetara nomer telpon tanpa kudu mbayar biaya gedhe ing pungkasan wulan.

Kaputusan ana ing tangan sampeyan, nanging bisa uga solusi sing sampeyan goleki kanggo bisnis sampeyan lan luwih akeh wong sing mutusake kanggo nyelehake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.