Как да изтриете акаунт в Instagram

Instagram

В момента имаме много социални мрежи. Ами ако Facebook, Twitter, Instagram, TikTok... Ако имате агенция или сте частно лице, може да не успеете да изпълните всички от тях и трябва да дадете приоритет на някои и да премахнете други. Но как да изтриете акаунт в Instagram?

Ако искате да го изтриете, временно, за постоянно, запазвайки изображенията и т.н. тук ще намерите отговора и ръководствата, от които се нуждаете, за да го направите. Направи го!

Какво е Instagram и защо да го изтриете

Как да използвам Instagram Direct в електронна търговия

Instagram принадлежи на Facebook, сега се нарича Meta, както се случва с WhatsApp или със самата социална мрежа, която даде името на компанията, Facebook.

Първоначално беше роден, за да се конкурира с Pinterest, тоест беше социална мрежа от изображения. С течение на времето обаче се консолидира и успя да привлече голяма аудитория, която беше уморена от Facebook и видя в Instagram по-добър начин да достигне до потенциални клиенти или приятели.

В момента те живеят заедно (всъщност, правенето на много неща в Instagram изисква акаунт във Facebook), но защо да го изтриете?

Има много причини да изтриете акаунт:

  • Защо не го използвате. Ако продължи дълго без да го използвате, в крайна сметка взаимодействието с хората, които имате като приятели, се губи, а това означава, че дори и да го върнете, може да струвате повече.
  • Защото искате да промените стила. Представете си, че имате акаунт в Instagram за вашия бизнес в социалните медии. Но вие сте решили, че ще се посветите на SEO. По-добре е да премахнете следата от стария си бизнес и да отворите нов, за да можете да се съсредоточите върху тази нова работа от самото начало.
  • Защото си се уморил. Социалните мрежи са уморителни. много. Ето защо има моменти, когато може да искате да прекратите напълно връзката.

След това ще ви дадем стъпките за различните съществуващи начини за изтриване на акаунт в Instagram.

Изтриване на акаунт в Instagram, как да го направя?

Как да използвам Instagram Direct в електронна търговия

Първото нещо, което трябва да знаете е, че е много лесно да се регистрирате, тоест да се регистрирате в Instagram. Но когато става въпрос за напускане, това може да бъде голямо главоболие. Затова е най-добре да вземете предвид решението, което искате да вземете.

Ако искате да прекратите връзката за известно време, можете да го направите, като временно изтриете акаунта си в Instagram. Какво се случва така? Е, вече няма да се появявате в мрежата, дори и да ви търсят, но всичко, което имате в профила си, ще бъде запазено. Само, че за останалия свят си скрит.

Искате ли да изчезнете напълно? Можете също да го направите, само че в този случай снимките, коментарите, историите, видеоклиповете ... ще изчезнат напълно. Включително потребителско име.

Изтрийте временно акаунт в Instagram

Знаете ли, че за да изтриете акаунт в Instagram, имате нужда от компютър? Точно така, не можете да го направите с мобилния си телефон, но трябва да имате настолен браузър (или да активирате такъв на мобилния си телефон). Това, което е ясно е, че от самото приложение няма да можете да го направите.

Трябва да влезете в този уебсайт: „https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary“.

Там трябва да посочите причината, поради която искате да деактивирате акаунта си, и трябва да въведете паролата си, за да потвърдите, че вие ​​наистина искате да го направите. По това време вашият профил ще бъде деактивиран.

Тоест никой няма да види или види снимките, коментарите... които сте публикували преди да деактивирате акаунта си.

Може да бъде добър вариант, ако просто искате да си починете от социалната мрежа, без да ви безпокоят някой.

Изтрийте напълно акаунт в Instagram

Ако сте взели решение да прекратите напълно акаунта си в Instagram и да загубите всичко в него, тогава трябва да отидете на този url „https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/“.

В него ще изтриете акаунта си напълно и завинаги. С други думи, снимките, видеоклиповете или взаимодействията, които сте направили, няма да съществуват. Дори и вашето потребителско име. Ще бъде така, сякаш никога не сте били в Instagram.

Когато влезете в тази страница, тя ще ви помоли, ако все още не сте влезли, да влезете с вашето потребителско име и парола. След като го направите, той ще ви помоли да го информирате за причината, поради която искате да деактивирате акаунта си.

Ще ви поиска паролата отново и ще се появи червен бутон. Ако го натиснете, ще изтриете напълно акаунта си и няма да има начин да го възстановите. Имайте предвид, че не е толкова непосредствено, колкото си мислите. Всъщност това ще ви даде период от няколко дни. Ако през това време влезете в акаунта си, окончателното изтриване е парализирано и след това ще трябва да започнете всички стъпки отново, за да го направите.

Това е застраховка в случай, че промените решението си няколко дни по-късно и не искате да изтриете цялата работа, която сте успели да свършите по акаунта.

Как да активирате отново акаунта си

В случай на постоянно изтриване, няма начин да активирате отново акаунта, тъй като в действителност не съществува акаунт. Но може да искате да го активирате отново, когато временно сте го премахнали.

Но как да станем активни отново? В този случай начинът за повторното му активиране е като влезете, или от компютъра, или в мобилното приложение. С това можете отново да сте активни.

Разбира се, ако го изтриете временно и след 10 минути или час искате да го възстановите, няма да е възможно; Необходимо е да дадете няколко часа, за да се активира процесът и да ви позволи да влезете в акаунта си.

По-добре ли е временното или постоянното изтриване?

Реклама в Instagram

В този случай не можем да ви кажем кое от двете е по-добро, защото ще зависи от целите, които имате. Ако сте решили да напуснете Instagram, защото сте уморени, може да е добра идея да поставите потребителя на изчакване, без да го губите, защото може да искате да се върнете по всяко време. И за разлика от други социални мрежи, Instagram не изтрива профила, дори ако прекарва месеци и месеци временно изтрит.

Сега, ако решите да го изтриете, или защото няма да влизате повече с него, защото не искате да продължите с акаунта и т.н. най-доброто нещо би било да го изтриете, може би като направите резервно копие на вашия профил, за да не загубите видеоклиповете и изображенията) и по този начин да предотвратите това съдържание да бъде в мета базата данни.

Изтривали ли сте някога акаунта си в Instagram? Лесно ли беше да го направя и да се върна след известно време?


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.

bool(вярно)