Как да изтрия страница във Facebook

как да изтриете страница във Facebook

Facebook е една от най-използваните социални мрежи по света, както за физически лица, така и за компании. През целия си живот обаче много хора са отваряли страници, които впоследствие са изоставили. Но те все още присъстват. Е, какво ще кажете да научите как да изтриете страница във Facebook?

Ако вече няма да продължите бизнеса; ако сте решили да затворите страницата си във Facebook; или ако по някаква причина искате да изтриете страница във Facebook, ето стъпките за това.

Причините за отписване на страница във Facebook

Причините за отписване на страница във Facebook

Има много причини да се сбогуваме с Facebook. Може да се дължи на това, че сте се уморили от социалната мрежа, защото тя не работи за вашия бизнес, защото не искате да продължите с компанията, която имате ...

Всъщност, когато става въпрос за изтриване на страница във Facebook, социалната мрежа Тя няма да ви помоли да й кажете защо искате да я накарате да изчезне; Просто ще ви поиска потвърждение и това е всичко. Но няма да влезе в това, което е проблемът, който може да сте имали, така че да решите да изтриете страницата си (нещо, което понякога обикновено е отчасти виновно).

Вземането на решение за изтриване на страницата обаче може да бъде много успешно, особено за компаниите и електронната търговия. Представете си, че имате онлайн магазин с Facebook, но не го актуализирате, нито се грижите за него. Ще дадете много лош образ на потребителите, които идват при това, търсейки информация за бизнеса или обслужване на клиенти чрез социални мрежи. В тези ситуации е много по-добре да го изтриете, отколкото да създадете представа за небрежност и да не се притеснявате за комуникационните канали на вашия бизнес.

Трябва да имате предвид това след като бъде премахнат, ще загубите харесванията и публикациите си, което означава, че в случай на пресъздаване на компанията, трябва да започнете от нулата в тази социална мрежа. Следователно, ако вместо да го изтриете, страницата ви обслужва чрез промяна на името, по-добрият вариант е да направите това, отколкото да го премахнете и да загубите напредъка, който сте постигнали.

Как да изтрия страница във Facebook

Как да изтрия страница във Facebook

Трябва да знаете, че изтриването на страница във Facebook е много, много просто. Но за да мога да го направя, Трябва човекът, който ще го изтрие, да бъде администратор на страницата. Всяка друга роля няма да има разрешения за изтриването му.

На страницата си във Facebook трябва да отидете в раздела Настройки. Тя е горе вдясно до Помощ.

След това, в края на първото меню, което се появява, ще имате опция, която казва „Изтриване на страница“, която се използва за тази цел, тоест да изтриете страницата си. Трябва да щракнете върху бутона "Редактиране".

След като го дадете, ще получите предупреждение: «Ако изтриете страницата си, никой няма да може да я види или търси. След като щракнете върху „Изтриване“, ще имате 14 дни, за да го възстановите, ако промените решението си. След това време ще бъдете помолени да потвърдите, ако искате да го изтриете за постоянно. Ако решите да не го публикувате, само администраторите ще могат да го видят. " И отдолу ще се върнете към „Изтриване (име на страница)“ и запазване на промените.

Сега това съобщение изяснява две неща:

  • Че наистина не се изтрива веднага, но Facebook ви дава две седмици да помислите за това (всъщност ви дава повече, защото докато не влезете отново в страницата, тя ще продължи да бъде активна).
  • Че можете да отмените това решение за кратък период от време.

Изтриване или деактивиране, кое е по-добро?

Въз основа на горното, може би сте разбрали, че наистина има два начина за „изчезване“ на страница във Facebook, временната и постоянната. Или, с други думи, деактивиране или премахване на страницата. Но каква разлика има между едното и другото?

Като деактивирате страницата, получавате това, че потребителите не виждат биографията във Facebook; тоест няма да могат да имат информация за бизнеса. Също така няма да получавате нови „харесвания“, защото за хора, които не са харесвали преди да го деактивират, то няма да съществува. И да, преди да се чудите, за тези, които са го дали, ще продължи да се появява.

Основното предимство на деактивирането на страницата във Facebook е, че тя Можете да го активирате отново, без да губите нищо, нито публикации, нито харесвания, нито коментари.

От друга страна, когато изтривате страница във Facebook, се сблъсквате с това, че няма да имате достъп до нея отново, губейки съобщения, коментари, публикации и, разбира се, харесванията, които са били в нея. Няма да има връщане назад.

Окончателното решение дали е по-добре да изтриете или деактивирате страница във Facebook зависи от вас. Ако искате да го запазите, в случай че възобновите проекта в близко бъдеще, може би ще е много по-добре да го запазите, ако сте работили по него и сте постигнали добър опит. От друга страна, ако имате малко харесвания, малко публикации, няма съобщения и т.н. Може да е по-добре да започнете от нулата следващия път, особено ако ще промените името, тъй като, въпреки че Facebook ви позволява да го направите, URL адресът е по-сложен от промяната му.

Можете ли да изтриете страница с мобилния си телефон?

Можете ли да изтриете страница във Facebook с мобилния си телефон?

Методът, който споменахме преди, е за компютър, но какво ще стане, ако трябва да дадете заповед за незабавно изтриване на страницата и нямате под ръка? Е, знаете, че можете да го изтриете и през мобилния си телефон. Стъпките са много прости и започват с влизане във приложението на Facebook и преминаване към раздела на вашите страници (бутон с три реда вдясно от менюто и щракнете върху Страници, за да изберете този, от който се нуждаете).

След като изберете страницата, която искате да изтриете, трябва да я въведете и да ударите трите хоризонтални точки, които се появяват вдясно в горната част. Това ще ви отведе до менюто за настройки на страницата и трябва да щракнете върху Редактиране на страницата. След това отидете в Настройки.

Тук менюто ще бъде подобно на това, което виждате на компютъра, така че трябва да отидете на Общи и в края на всичко ще се появи опцията за изтриване на страница. Ще ви попита дали искате да го изтриете и ще трябва да щракнете отново върху Изтриване на страницата, като вземете предвид същото предупреждение от преди, което ще ви даде 14 дни за обръщане.

Ето колко лесно е да знаете как да изтриете страница във Facebook, дори ако не вземете решението с лека ръка. Понякога просто трябва да го отменяте или деактивирате за известно време, за да не загубите работата, която сте вложили в него. Изтривали ли сте някога страница? Беше ли ви лесно?


Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.